Mary1517 pisze:Brak podtytułu to był by ogromny minus który świadczył by o wyjątkowym Lenistwie Nintendo. Jeśli to jest Prequel wszystkich prequeli, to rozumiem brak podtytułu, ale wtedy będziemy mieli dwie gry o takim samym tytule, The Legend of Zelda na NES'a i The Legend of Zelda na Wii. A to jest dziwactwo na poziomie niektórych producentów filmowych. Legend of Zelda - początek początków, chcą podkreślić że to pierwsza prequel i że to pierwsza Zelda w chronologii, niech ją nazwą Hyrule Fantasy. Bo tak sie nazywała LoZ (NES) w Japonii. Albo niech pójdą za duchem czasu i poprostu dadzą "The Legend of Zelda: The Beginning" albo "Orgins", wszyscy teraz tak robią, lolz.
A tak poza tym... podtytuł zawsze zawiera nazwę jakiegoś ważnego w grze elementu/postaci/przedmiotu. Nikt mi nie wmówi, że w tej nowej Zeldzie nie ma czegoś takiego.
Zgodzę się z Mary - wolałbym, żeby był podtytuł (aż mi przychodzi na myśl angry video game nerd, czy that guy with the glasses i jego wyśmiewanie tytułów filmów ).
P.S. Dawno nic nie pisałem na tym forum, opuściłem się, Mea Culpa