Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 16 czerwca 10, 13:44

Ja od dawna pragnąłem odnowionej okaryny, tak samo jak czekam na remake FFVII. Dobrze że jedno już jest potwierdzone :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 16 czerwca 10, 17:18

starfoch pisze:Nintendo 3DS miażdży lineupem.

Nie do końca się z tym zgodzę. Remake? Ok, jeden może być ale z tym Starfoxem 64 przesadzili. Nie wiem wogóle po co wydawać to ponownie skoro można zrobić coś nowego. To samo z Zeldą. Ta Okaryna wygląda ładnie ale dlaczego remake a nie zupełnie nowa gra? Jeśli Paper Mario okaże sie remakiem to nie do końca będę zadowolony. Żeby im to nie weszło w nawyk bo po co komu przenośne N64 w 3D :P.

A co do samej Zeldy jak już wspomniałem wygląda ciekawie. Nawet przez chwilę pomyślałem o Majora's Mask i o tym intro z lecącą w strone gracza maską w 3D :D. Może być ładnie ale oczekiwałbym porządnego dostosowania rozgrywki do możliwości nowego DSa. Czujniki wychylenia, touch screen oczywiście czy nawet mikrofon (jest wogóle?) mogli by w jakiś ciekawy sposób wykorzystać. Oni już mają do tego głowę ;).

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 16 czerwca 10, 19:04

Lakitu pisze:mikrofon (jest wogóle?)

No musi być, skoro jest touch screen i wsteczna kompatybilność z DS'em ; )

Skoro mogą wydać remake pokemonów, sm64 itd to czemu nie jakiejś LoZ? Nie widzę więc problemu.

Ciekawe jakie bonusy będzie mieć ten remake, nowe lokacje, bronie i może nowe dungeony?

Itemy będzie wybierać się za pomocą touch screena, więc nie trzeba będzie pauzować gry.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 16 czerwca 10, 19:52

Noi proszę proszę ;p jestem mile zaskoczony po rozczarowaniu... zelda na 3DS;] ale szkoda ze nie dodali nowych rzeczy... jakieś dungeony czy itemy :( a tak wgl to ona jest z lepsza grafą taka kolorowa czy mi się wydaje ??

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 16 czerwca 10, 19:58

Masiwy pisze:ale szkoda ze nie dodali nowych rzeczy... jakieś dungeony czy itemy

Skąd wiesz?
Masiwy pisze:a tak wgl to ona jest z lepsza grafą taka kolorowa czy mi się wydaje ??

No ma dostosowaną grafikę do możliwości konsoli.

[ Dodano: 16 Czerwiec 10, 20:03 ]
Deedlith_Anthy pisze:Po tym jestem pewna, że przy premierze PS4 dostaniemy rimejk FFVII.

Gdzieś już widziałem plotki, że SE potajmnie nad tym pracuje ;d.

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 16 czerwca 10, 20:15

MasterLink pisze:Skoro mogą wydać remake pokemonów, sm64 itd to czemu nie jakiejś LoZ? Nie widzę więc problemu.

Niech sobie wydają remaki ale też niech robią nowe gry :P. Chociaż może niepotrzebnie się martwie :P. Chciałbym w dniu premiery zobaczyć coś nowego :) .
Itemy będzie wybierać się za pomocą touch screena, więc nie trzeba będzie pauzować gry.

To mi się podoba :D.
Skoro mikrofon będzie to granie na okarynie za jego pomocą było by przyjemne tak jak na tym czymś (co to było? flet xD?) z Spirit Tracks :D.

Masiwy

Postautor: Masiwy » 16 czerwca 10, 20:43

ehhh ale tak to się ciesze ze wydali OoT ;p najlepsza cześć moim zdaniem :] z chęcią bym se pograł bo na n64 nie chce bo pad zniszczony :/

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 17 czerwca 10, 19:16

Lakitu pisze:Nie do końca się z tym zgodzę.

To tylko moje zdanie.
W moim odczuciu jeden porządny remake OoT bije na łeb obie Zeldy z pierwszego DSa, a przecież to niemal pewne, że nie będzie to ostatnia Zelda na nowy handheld Nintendo.
Ponadto mamy sporo innych potencjalnie dobrych pozycji od samego Nintendo jak i od niezależnych firm i to wszystko zapowiedziane w jeden dzień, więc zrozum mój entuzjazm :) .
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 17 czerwca 10, 19:37

CLICKKK nowy Trailer + troche gier w nim wiadome o co chodzi

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 17 czerwca 10, 19:47

@Masiwy, trza bylo to wklepac do tematu o 3dsie a nie do zeldy 3dsie. Sam trailer gites, z konferencji. Potem Reji wyszedl nieco obszarpany xD

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 17 czerwca 10, 20:15

Mada12 wiem właśnie ale fajnie ze jest tam donkey kong mario zelda i mario party chyba... wgl miałem już odstawiać na motor a tu 3DS wychodzi xDD

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 18 czerwca 10, 08:03

starfoch pisze:remake OoT bije na łeb obie Zeldy z pierwszego DSa

Mi osobiście te dwie się podobały, może Spirit Tracks trochę mniej.
W tym trailerze 3DS podoba mi się ta animacja jak Bowser goni Iwatę i Miyamoto. Dobry materiał na nowa grę :wink: .

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 18 czerwca 10, 09:01

Dokładnie :D:D może to jest kawałek mario Party ?? albo innej gry :p fajne pomysly :)

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 18 czerwca 10, 19:53

teraz nintedo musi się :o MOCNO :o postarać by nie zburzyć tej legedarnej otoczki najlepszej gry na świecie którą ma OoT :*
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 18 czerwca 10, 20:05

Wertyp pisze:Ja od dawna pragnąłem odnowionej okaryny, tak samo jak czekam na remake FFVII. Dobrze że jedno już jest potwierdzone :)

NIE, NIECH NIE RUSZAJĄ FFVII!
A normalniej mówiąc.. grałeś w jakąkolwiek grę z "kompromitacji FFVII"?
(Pomińmy już porażkowe AC...)
Niech oni kijem nie ruszają FFVII, bo do końca rozwalą tą grę o dobrym scenariuszu.
Spłycą starych bohaterów, dodadzą całą masę zgejowionych postaci(w sensie negatywnym),tudzież rockowych lalusiów, żeby 13latki miały do czego się ślinić, bohaterom wrzucą w usta jakieś fałszywe, patetyczne słowa i jeszcze całość podleją fanserwisem....
Amek pisze:Gdzieś już widziałem plotki, że SE potajmnie nad tym pracuje ;d.

Plotki latają gdzieś od czasów dema technicznego PS3, ale na szczęście nikt tego nie potwierdza.....
She's got everything I need, pharmacy keys

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D”