Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 2 marca 11, 20:36

Jest dobrze. TYLKO DOBRZE. Cieszy mnie nowa muzyka, która nie jest MIDI. Ale cały czas boje się drugiego Phanotm Hourglass
Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 2 marca 11, 21:19

Amek pisze:Czyżby tarcza była zniszczalna?

Ten pasek z ikonka tarczy nie koniecznie może oznaczać jej zniszczalność. Możemy odpychać ataki tarczą, może możemy więc skupić jakas energie w tym pasku żeby odrzut był silniejszy.

sEbeQ13 pisze:Nie podoba mi się to, że pół ekranu jest zajebane jakimiś ikonkami.

Ikonki można wyłączyć, cały HUD można schować nawet.

Co do tego, że miecz na trailerze jest dziwny - no bo to nie jest Master Sword. tylko raczej coś takiego
Obrazek
To jest pewnie Skyward Sword, miecz ze Skyloftu który w jakiś sposób przerodzi się w Master Sword'a, wcale nie jest powiedziane że MS od początku był fioletowy ze skrzydełkami, może po prostu został... przekuty z innego ostrza
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 2 marca 11, 21:43

Ale musisz przyznać Mary że miecz jest łudząco podobny do Master Sworda z WW zaraz po wyciągnięciu go z piedestału.A jak myślisz.Co to może być za przedmiot ten o którym już wspominałem???
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 3 marca 11, 01:28

Najbardziej nie daje mi spokoju ikonka z postacią z artworku z E3 2009. Pojawia sie pytanie: jak wygląda ona "w akcji"? Nintendo ujawnia info w małych dawkach :D Narobili mi smaka na kolejny trailer, z resztą jak wielu ludziom. O to im chodziło :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 3 marca 11, 07:38

ganon pisze:Ale musisz przyznać Mary że miecz jest łudząco podobny do Master Sworda z WW zaraz po wyciągnięciu go z piedestału.

Nie. W ogóle mi go nie przypomina tak szczerze mówiąc.

ganon pisze:Co to może być za przedmiot ten o którym już wspominałem???

Wygląda jak butelka albo gwizdek. To może być worek na proszki jak z gameboyowych Zeld, nie wiem, nie mam pomysłu jak na razie szczerze mówiąc.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 marca 11, 16:08

Ikonki można wyłączyć, cały HUD można schować nawet.

To dobrze.

Nawet nie zwróciłem uwagi na miecz, ale po ponownym obejrzeniu muszę stwierdzić, że master sworda przypomina tyle, co wcale.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 3 marca 11, 16:12

sEbeQ13 pisze:Nawet nie zwróciłem uwagi na miecz, ale po ponownym obejrzeniu muszę stwierdzić, że master sworda przypomina tyle, co wcale.

Ale ja sEbeQ13 mówię o Master Swordzie z Wind Wakera którego wyciągamy z piedestału a on znacznie się różni od tego z OoT i TP.Jestem tylko ciekawy czemu zmienili kolor loga. :D

[ Dodano: 3 Marzec 11, 16:24 ]
Nadal mi nie wierzycie jeśli chodzi o ten miecz?Więc dam wam zdjęcie i jestem w 100% pewien że podczas gry Master Sword będzie odzyskiwać moc.

>>>KLIK<<<

Nie uważacie że jest podobny???
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 3 marca 11, 16:53

IGN analizuje trailer
http://uk.ign.com/videos/2011/03/02/ign ... dc-trailer

EDIT
@up
Miecz jak miecz, wszystkie są do siebie podobne. A na dodatek WW i SS są utrzymane w stylu cell shadingowym, więc wiele rzeczy wygląda podobnie
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 3 marca 11, 21:42

Odnośnie mieczy. Na płaszczu postaci z trailera są pewne znajome wzory: http://www.zeldadungeon.net/Zelda06/Ite ... dSword.jpg
Możliwe że to duch Gilded Sworda.

Na zwiastunie widać również Skull Kida, na dodatek ma na sobie Majora Mask...

ganon pisze:Widać że nawet zmienili kolor loga na srebrny

Nadal go nie zmienili, bo nadal jest czerwone. Logo "Zelda" było srebrne na arcie, potem zmienili je na czerwone i tak zostawili. Czytaj posty dokładnie, a nie je doczytuj.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 3 marca 11, 22:51

No fakt.Kolory napisu nie zmienili bo zmienili tylko ten symbol królewskiej rodziny z czerwonego na srebrny a co do Gilded Sworda jestem ciekawy czemu akurat do tego miecza.Przecież on w Majora Mask nie miał nic wspólnego z fabuła i w dodatku można go było zdobyć lecz nie trzeba było za to jestem na 90% pewien że SS będzie w jakiś sposób powiązany z MM.Jak już dwie rzeczy się pojawiają z jednej gry na trailerze w dodatku jedna z głównych bohaterów to możliwe że będzie również powiedziane o przeszłości Skull Kida i Maski Majory. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 4 marca 11, 06:19

ganon pisze:miecz jest łudząco podobny do Master Sworda z WW zaraz po wyciągnięciu go z piedestału.

Jedyną wspólną cechą obu mieczy jest brak jelca, kolor i kształt są zupełnie inne, co więcej długość ostrza jest licha w porównaniu do Master Sworda z dema na E3 2010.
Moim zdaniem jest to pierwszy miecz z jakim mamy do czynienia w grze.
MasterLink pisze:Na zwiastunie widać również Skull Kida, na dodatek ma na sobie Majora Mask...

Możliwe, ale w tej jakości widziałem tylko wielkie oczy i chude kończyny więc to mogło być wszystko (osobiście stawiałbym na Bobka z Muminków).

Wnioskując z trailera, tajemniczej postać siedzi tyłkiem na mechanicznym sub bosie, po czym w jakiś sposób go uruchamia. Możliwe więc, że jest ona pionkiem, którego zadaniem jest przeszkoda Linkowi w dojściu do jakiegoś celu.
I jeszcze jedna sprawa(nie wiem czy ktoś już wyżej wspominał). W pierwszej połowie trailera widać przez chwilę harfo-podobny instrument podłożony pod górny przycisk d-pada, co aktualnie najbardziej mnie interesuje.
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 4 marca 11, 13:14

starfoch pisze:Możliwe, ale w tej jakości widziałem tylko wielkie oczy i chude kończyny więc to mogło być wszystko (osobiście stawiałbym na Bobka z Muminków).

Tu się muszę zgodzić, Skull Kida przypomina mi tylko szczątkowo.

Za to teoria że jasnowłosa postać to Vaati brzmi ciekawie!
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 marca 11, 16:28

Wertyp pisze:Tu się muszę zgodzić, Skull Kida przypomina mi tylko szczątkowo.

Może to po prostu Skulltula.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Damashi
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Damashi » 20 marca 11, 19:48

Jak wszyscy wiemy, cieszymy się nadchodzącej nowej zeldy.
Jeśli już mówimy o trailerze, chciałbym omówić pewną postać, czyli o nim.
Mnie się wydaje, że to Vatii w innym stroju. Alno może być całka nowa postać. Sami oceńcie czy to prawda czy fałsz.
Zapraszam też do ogl?dania moich obrazów na
http://damashi6.deviantart.com/

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 20 marca 11, 20:21

Mi on Vaatiego przypomina tak samo jak kartofel pomarańcze. Zresztą wszyscy wiemy że Vaati był minishem, on mi minisha nie przypomina... a i stracił ludzką postać i już na wieki zostanie tylko czarną zmora więc wtf? Minish Cap i Four Swords Adventures się kłaniają.
Zresztą... gdyby to miał by być Vaati to by to znaczyło, że w trailerze pokazali głównego badguy'a gry, a tak się nie robi a już na pewno nie robi tak nintendo, oni uwielbiają tajemnice. Nie wiedzieliśmy że Ganon będzie w TP dopóki nie wyszła, nikt nie wiedział kim jest Malladus (wszyscy myśleli że to ten pociąg z trailera) i teraz też nie jest nam dane wiedzieć kto tak naprawdę jest tym złym. Pewnie główny boss jakiegoś klanu a ten z trailera to tylko jeden z kilku mu podobnych których ten boss ma za swoich pachołków.
To już bardziej mi to wygląda na przedstawiciela... tzw "Dark Tribe"
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”