Propozycje zmian na forum i stronie

Piszcie tu o swoich uwagach dotyczących forum.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 27 sierpnia 11, 01:51

A może by tak jednak podwyższyć limit znaków w opisie do 500.I do tych 500 znaków będzie opis pokazany.A dalej jak ktoś będzie chciał to jeśli by była taka możliwość do PiotrW zrobił by wysuwane sygnatury.Kto jest za???
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 27 sierpnia 11, 11:34

ganon pisze:A może by tak jednak podwyższyć limit znaków w opisie do 500

Nie :}
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 27 sierpnia 11, 13:17

PiotrW pisze:Nie :}

No ale dlaczego nie???Ile razy chciałem sobie zmienić sygnaturę i musiałem ją ograniczyć bo znaków było za dużo.Avatary można było powiększyć to czemu nie można sygnatury?Pewnie myślisz że posty były by nieczytelne z powodu dużych obrazków???To muszę Cię zdziwić bo można przecież powiedzieć że sygny nie mają przekraczać jakiegoś tam rozmiaru. ;)
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 11, 14:09 przez ganon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 sierpnia 11, 14:06

To żeś teraz dowalił.. :neutral:

Po co nam nowe działy, po co nowe propozycje jak rozreklamować lub rozbudować to forum.. zróbmy wysuwane sygnatury!
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 27 sierpnia 11, 15:02

Ja jestem za wysuwanymi sygnami!!! :} ...

A tak przy okazji to mogę się podjąć pisania [tłumaczenia] solucji do zeldy II!!! [Ale dopiero od października]... Zdobycie młota[ale to sam zrobiłem] wysłałem Borynowi więc może już zamieścił... A więc od października w miarę możliwości będe tłumaczył dalszą część solucji do Zeldy II!!!

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 27 sierpnia 11, 16:22

ganon pisze:wysuwane sygnatury

Jaki jest sens robienia wysuwanych sygnatur? Komu będzie się chciało klikać aby zobaczyć kto co ma w sygnaturze?

ganon pisze: chciałem sobie zmienić sygnaturę i musiałem ją ograniczyć bo znaków było za dużo

Sygnaturka to nie jest profil na Facebooku. Nie musisz mieć w niej wszystkiego co Ci się spodobało, lub czym chcesz się podzielić.

ganon pisze:Avatary można było powiększyć to czemu nie można sygnatury?

Awatar pełni funkcję ułatwiającą identyfikację autora postu, więc jeżeli była potrzeba aby trochę zmienić limity jego dotyczące to to zrobiłem.
Sygnatura w 90% przypadków jest miejscem do chwalenia się przeróżnymi pierdołami, więc nie pełni zbyt ważnej funkcji, a forum ma być przede wszystkim czytelne.

ganon pisze:Pewnie myślisz że posty były by nieczytelne z powodu dużych obrazków???

Ja to wiem. I jeszcze drobna uwaga, to nie jest gadu-gadu, tu po wpisaniu kilku znaków zapytania nie pojawi Ci się animowana ikonka więc wystarczy jak użyjesz go tylko raz, tak jak uczą w szkole.

ganon pisze:To muszę Cię zdziwić...

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o (miałeś rację, jestem zaskoczony)

ganon pisze:...można przecież powiedzieć że sygny nie mają przekraczać jakiegoś tam rozmiaru.

Pewnie, że można tak napisać, a później będę siedział na forum i mierzył każdemu rozmiar obrazków jego sygnaturach i wysyłał upomnienia, bo lubię mieć dodatkowe zajęcie.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 27 sierpnia 11, 23:31

MandragGanon pisze:A tak przy okazji to mogę się podjąć pisania [tłumaczenia] solucji do zeldy II!!! [Ale dopiero od października]... Zdobycie młota[ale to sam zrobiłem] wysłałem Borynowi więc może już zamieścił... A więc od października w miarę możliwości będe tłumaczył dalszą część solucji do Zeldy II!!!

Gratuluje.Oby tak dalej.Aby tylko strona była pełna. :)

PiotrW pisze:Pewnie, że można tak napisać, a później będę siedział na forum i mierzył każdemu rozmiar obrazków jego sygnaturach i wysyłał upomnienia, bo lubię mieć dodatkowe zajęcie.

Przecież nikt nie powiedział że akurat ty musisz przeglądać stronę i oglądać sygnatury.Przecież jest więcej modów na stronie.Przepraszam że posłużę się przykładem i będę teraz wypominał ale ma to pokazać że nie tylko PiotrW musi zmniejszać sygny:kiedyś(chyba rok temu) Kruppol nie wiedział że nie można mieć aż tak dużej sygny i Boryn dał mu warna słownego + brak możliwości sygny po jakimś tam czasie.Jeśli zmienił sygne przed czasem to Boryn dałby mu warna.Więc jest dużo sposobów na ograniczenie.

PiotrW pisze:Ja to wiem. I jeszcze drobna uwaga, to nie jest gadu-gadu, tu po wpisaniu kilku znaków zapytania nie pojawi Ci się animowana ikonka więc wystarczy jak użyjesz go tylko raz, tak jak uczą w szkole.

Przepraszam-nie chce się kłócić z Adminem o takie byle co bo zwróciłeś mi uwagę i doceniam to ale moja nauczycielka od Polskiego nas uczyła że można zrobić 1 lub 3 znaki zapytania a w przypadku wykrzyknika tak samo.Oczywiście jeśli chcesz żebym pisał tylko jeden znak to będę pisał.Chciałem tylko oznajmić.Przepraszam za :off:

A ogólnie jeśli chodzi o temat sygnatur to....odpuszczam.Jednak uznałem że tej sytuacji trzeba ratować forum a nie przejmować się pierdołami.Może jak już forum będzie przechodziło drugą młodość to wrócimy do tematu. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 28 sierpnia 11, 11:37

ganon pisze:Przecież nikt nie powiedział że akurat ty musisz przeglądać stronę i oglądać sygnatury.Przecież jest więcej modów na stronie.Przepraszam że posłużę się przykładem i będę teraz wypominał ale ma to pokazać że nie tylko PiotrW musi zmniejszać sygny:kiedyś(chyba rok temu) Kruppol nie wiedział że nie można mieć aż tak dużej sygny i Boryn dał mu warna słownego + brak możliwości sygny po jakimś tam czasie.Jeśli zmienił sygne przed czasem to Boryn dałby mu warna.Więc jest dużo sposobów na ograniczenie.

Wypowiedziałem się akurat w swoim imieniu, ale dotyczyło to wszystkich modów. Nikt z nas nie potrzebuje dodatkowego zajęcia.

ganon pisze:Przepraszam-nie chce się kłócić z Adminem o takie byle co bo zwróciłeś mi uwagę i doceniam to ale moja nauczycielka od Polskiego nas uczyła że można zrobić 1 lub 3 znaki zapytania a w przypadku wykrzyknika tak samo

Admin nie jest świętą krową, i można się nie zgadzać z jego zdaniem, jeżeli uważasz, że masz rację i masz na to argumenty.
Po części muszę się z Tobą zgodzić, bo czasem można używać trzech pytajników/wykrzykników, ale chodzi tu przede wszystkim o sytuacje gdy chcesz wyrazić silnie swoje emocje, i tak np. (MOIM ZDANIEM) za pierwszym razem gdy to zrobiłeś w swoim poście było to uzasadnione, tak już za drugim raczej nie bardzo.

Co do sygnatur, to ja zdania oczywiście nie zmieniłem ;)

P.S: "Admin" i "Polskiego" piszemy z małej litery, a po znakach interpunkcyjnych (kropki, pytajniki, wykrzykniki, przecinki) stawiamy spację!

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 28 sierpnia 11, 12:16

trzeba ratować forum

ganon, wydaje mi się, że trochę szukasz dziury w całym i na siłę próbujesz ożywiać forum, które radzi sobie bardzo dobrze. To, że dzienna średnia postów nie jest tak wysoka jak na przykład na takim gamespocie wcale nie znaczy, że coś się dzieje niedobrego. Od czasu do czasu ktoś coś sobie napisze, skomentuje, o coś zapyta.
Póki co, jest dobrze.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 28 sierpnia 11, 21:04

Wysuwane sygnatury. NOT. Dziękuję za uwagę.
Obrazek

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 29 sierpnia 11, 11:52

Po głębszym zastanowieniu nad sygnami mówię "niech zostaną tak jak były" ponieważ zakładam że mało komu będzie się chciało rozwijać sygnaturki innych ale z drugiej strony...
Jeżeli sygnatura jest długa to by się przydała taka opcja w profilu.... A więc podsumując...
Przydała by się taka opcja która uruchamiała by się automatycznie przy dużych sygnaturach... A co by to dało?? A to że "duże" sygny [te przy których ta opcja się uruchamia] były by rozwijane... Ale może za dużo dałem się ponieść technice i jakimś [niepotrzebnym bublom... lub... racjonalnym rozwiązaniom :D]....

P.S. Chyba ktoś miał ten problem na forum... Napisałem już chyba 4 posty a wyświetlają mi się nadal 2... Czy da się to jakoś naprawić??? ;(

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 29 sierpnia 11, 21:19

MandragGanon pisze:Jeżeli sygnatura jest długa to by się przydała taka opcja w profilu....

Ale dzięki naszym ograniczeniom, nie jest.
MandragGanon pisze:P.S. Chyba ktoś miał ten problem na forum... Napisałem już chyba 4 posty a wyświetlają mi się nadal 2... Czy da się to jakoś naprawić??? ;(

Nie liczą się posty w działach niezwiązanych z grami z zeldy.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 września 11, 13:50

PiotrW pisze:a po znakach interpunkcyjnych (kropki, pytajniki, wykrzykniki, przecinki) stawiamy spację!

ganon, nie ma po prostu spacji w klawiaturze, przez to jego posty są nieczytelne, a nawet odrzucają od czytania. No ale nic sobie nie robi z takich uwag.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 4 września 11, 01:28

Nie wiem czy ktoś już o tym myślał ale może by tak PiotrW wykupił by domenę Zelda.pl???Niestety nie wiem ile kosztuje taka domena. :( Powiecie mi czy jest możliwość kupna tejże domeny???
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 września 11, 13:50

Obrazek
Obrazek

Wróć do „O forum”