A Link Between Worlds

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 4 maja 13, 19:51

Przecież każdy tak robi - wciąż wychodzą kolejne części Final Fantasy, Halo, MGS, Gears of War, Assassin's Creed et cetera et cetera ;) Podobnie jest z branżą filmową. Oryginalne pomysły się mniej sprzedają, dlatego jesteśmy skazani na lawinę sequeli i prequeli jeszcze na długi długi czas.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 5 maja 13, 19:48

Wertyp pisze: (...) Assassin's Creed (...)

Ta xD http://www.gametrailers.com/videos/c16o ... -v-trailer

EDIT: News na stronie głównej - no jestem bardzo ciekawa jak teraz wytłumaczą istnienie Dark World itp skoro triforce zostało zjednoczone a Dark World zniknęło i w ogóle... Ganon nie żyje...
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 7 maja 13, 11:50

Mary1517 pisze:no jestem bardzo ciekawa jak teraz wytłumaczą istnienie Dark World itp skoro triforce zostało zjednoczone a Dark World zniknęło i w ogóle... Ganon nie żyje...

W innym temacie napisałem "Inaczej mówiąc to tak jakby założyć że jakakolwiek część jest pierwsza lub ostatnia i próbować na siłę to wytłumaczyć a dorabiając różne ideologie praktycznie zawsze się to uda. A Zelda będzie nadal powstawać więc chronologia pewnie jeszcze nie raz będzie naginana, wcześniej czy później. I myślę też że twórcy popełnili wielki błąd nie układając zeld po kolei w chronologii podczas ich powstawania, tylko powstały jakieś trzy linie itd..." To może być odpowiedź na twoje pytanie. :) I dodam że Po zapowiedziach ALtTP 2 ( po zastanowieniu nad innymi częściami też )myślę że jednak trudno było by po kolei tworzyć chronologię. Dlatego teraz rzeźbią nie wiadomo co.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 7 maja 13, 14:09

Tak, zgadzam się z tobą w pełni. Nie tylko trudno to Nintendo ma teraz poskładać, ale imo w ogóle nie powinno. Ta "tajemnicza nieznana chronologia" to był jeden ze skarbów który Nina nam zabrała. I do tego ta ich chronologia która NA PEWNO była wymyślana też jak już połowa gier wyszła, będzie musiała być naginana tu czy tam bo ma tyle dziur że nie ma rady.
Że już nie wspomnę o... *cough* *cough* ...zduplikowanej Zeldzie w SS... *cough*

Ale tak na serio, ktoś już by musiał zrobić nowy dział pod 3DSem na forum dla tej Zeldy bo głupio tak pisać pod OoT o tym :roll: na mnie nie patrzcie, ja nie mam uprawnień xD
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 7 maja 13, 17:12

Mary1517, Piotrek ma i Boryn. Można stworzyć pod roboczym ALtTP 2. Faktycznie nie ma co śmiecić.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 7 maja 13, 20:38

Podobno pomysł z tym by Link chodził po ścianie i zmieniał się w obraz(albo coś w ten deseń) został zaczerpnięty z OoT! Chodzi o Phantom Ganona który wychodził z obrazów!
Podobno ma być ciekawie wykorzystany efekt 3D! Widać to zresztą na trailerach gdy Link skacze na wyższe piętro to widać też niższe(tu by się spisał efekt w 3DS)! :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 7 maja 13, 21:40

ganon pisze:Podobno pomysł z tym by Link chodził po ścianie i zmieniał się w obraz(albo coś w ten deseń) został zaczerpnięty z OoT! Chodzi o Phantom Ganona który wychodził z obrazów!

Podobno przeczytałeś o tym z newsa na głównej.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 8 maja 13, 00:10

Akurat to przeczytałem na LiJu! :D
Ale nawet o to nie chodzi! :)
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 czerwca 13, 01:21

jakieś niepotwierdzone plotki (na głównej jest tłumaczenie):

1. The game, while set in the world of A Link to the Past, does not take place right after the events of its prequel. Some time has passed since Ganon’s defeat in the Dark World. Hyrule is in a period of rebuilding and prominence when a new threat rises.

2. The villain is not Ganondorf or Vaati. There an entirely new foe to the series.

3. At this time the game is much more in depth than the past couple of handheld Zelda titles. There are at least 6 dungeons to overcome. Link will not be returning to any of the dungeons like the developers played with in Skyward Sword. The game is more traditional with the Zelda formula.

4. Unlike its prequel, there will be some focus on the franchise’s races via towns and etc. No details were provided on where their homes would be or how they would be situated. This may be interesting to see since the game is set in the same overworld as A Link to the Past.

5. The Dark World exists, but not in the same manner. Link’s wish at the end of the first game changed the world. The Dark World we will see is a similar albeit new form. It was returned to the Golden Land for a brief period. Evil beings still searched for it to acquire the Triforce.

6. Link is cursed, which is how he learns the weird abilities we saw in the reveal trailer.

7. Zelda plays a limited role. Nothing like what we saw in Spirit Tracks.

8. The game has some kind of multi-player.

szkoda, że nie ma działu
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 czerwca 13, 17:15

Niby kuszące, ale chciałbym w końcu coś coś oficjalnego przeczytać.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 4 czerwca 13, 19:36

MasterLink, Krzyknę do boryna.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 7 czerwca 13, 09:38

Niech ktoś da newsa na główną bo to ciekawe rzeczy są a ja raczej dzisiaj niebęde mieć kiedy się tym zająć, tłumaczyć i w ogóle xD

http://www.officialnintendomagazine.co. ... ts-aonuma/

http://www.edge-online.com/news/a-link- ... -at-60fps/

pół dnia dzisiaj na uczelni siedze.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 8 czerwca 13, 18:36

Mary1517 pisze:Niech ktoś da newsa na główną bo to ciekawe rzeczy są a ja raczej dzisiaj niebęde mieć kiedy się tym zająć, tłumaczyć i w ogóle xD

http://www.officialnintendomagazine.co. ... ts-aonuma/

http://www.edge-online.com/news/a-link- ... -at-60fps/

pół dnia dzisiaj na uczelni siedze.

Ciekawe? Z tego co zrozumiałem trochę technicznych rzeczy i mało warte uwagi w moim odczuciu szczegóły.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 16 czerwca 13, 14:12

Czy tylko mi ta kamera tak "bezczelnie" z góry trochę denerwuje? mam na myśli to, że tak naprawdę widzę tylko czubek głowy linka... W związku z tym mam też pewne obawy co do efektu 3D. Oczywiście, nie jest obowiązkowy, ale... to po co mi to? Jeżeli efekt będzie słaby, gra zapewne automatycznie uzyska nieco słabszych ocen. Podobnie swego czasu było z niektórymi grami na NDS - bez dobrego wykorzystania dolnego ekranu, niemal zawsze szło jedno oczko w dół.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 16 czerwca 13, 17:03

Jakieś spekulacje odnośnie daty premiery?
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: A Link Between Worlds”