A Link Between Worlds

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 3 grudnia 13, 00:38

To co to za kolekcjonerka, w której wszystko wysyłają oddzielnie? Skrzynie pewnie też oddzielnie doślą..

Plakat fajny, nie spodziewałem się, że będzie aż takich rozmiarów.

Mada12 pisze: Pozatym znalazłem tylko 6 mini dungeonów. 4 w Hyrule i 2 Lorule. Może ktoś zwiedził więcej?

Nie liczyłem, ale te mini dungeony są zawaliste w swoich pomysłach.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 grudnia 13, 18:55

A już się przestraszyłem, że tylko ja mam takie szczęście. Co oni, plakat oddzielnie, gra oddzielnie? Pojeby nie ludzie.

Masz jakiś cynk ile teraz na grę musimy czekać? Napisałem maila do game z zażaleniem. Na chat oczywiście połączyć się nie da, a dzwoniąć wymarnuję więcej kasy niż to warte.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 3 grudnia 13, 19:52

Haha no żadna z tego kolekcjonerka. Podejrzewam że taką poprostu mają umowę z producentem plakatów, ale bez jaj. Zeby plakat produkować gdzieś w Belgii i stamtąd słać plakat? Ale są i plusy. Fajnie w tym wszystkim że masz niepognieciony plakat zamiast złożonego w kostkę. Ja dziś miałem pisać do nich i może jeszcze napiszę. Nie wiem ile trzeba czekać na paczkę ale na maile odpisują na drugi dzień to jutro jakąś będziesz miał odp. Zapewne nic to nie wskóra bo co Ci moga napisać. "Wysłalismy prosze pana pewnie już za chwilkę będzie. Przepraszamy. Regards "
Sebeq jesteś na FB?
Co nas tylko troje już tu zostało?
Nawet Ganon zniknął :P
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 3 grudnia 13, 21:35

nokash pisze:Co nas tylko troje już tu zostało?
Nawet Ganon zniknął

Jeszcze ewentualnie Mada.
Jeśli nawet Ganon już się nie wypowiada to znak, że forum umarło... Obrazek
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Merinesta
Kokiri
Kokiri

Postautor: Merinesta » 4 grudnia 13, 15:20

Ukończyłam hero mode i na początku grało mi się naprawdę rewelacyjnie z jedną butelką a w środku niej wróżką. Niestety ja nie lubię się wkurzać na gry, więc starałam się jak najszybciej zdobyć jak najwięcej serc, upgradowac miecz i zdobywać butelki. W Lorule było mi już bardzo łatwo, a na końcowego bossa zużyłam 2 wróżki i jeden niebieski napój. Na początku naliczyłam może z 10 zginięć, ale za każdym razem wyłączałam grę, więc ostatecznie wyszło na to, że ani razu nie padłam. Nie zliczę ile miałam śmierci wiedząc, że mam jeszcze w butelkach wróżki xD Może kiedyś jeszcze raz zagram, ale bez wróżek ^^

Zmian w herosie względem normala jest 2: żurnal Ravia i scenka w napisach końcowych.

O ile list zauważyłam, o tyle scenki już nie. Chyba muszę jeszcze raz pokonać końcowego bossa w normalnym trybie i sobie porównać.
Pozatym znalazłem tylko 6 mini dungeonów. 4 w Hyrule i 2 Lorule. Może ktoś zwiedził więcej?

Tyle samo naliczyłam, nawet pozaznaczałam na mapie, bo mi się nie chciało ich na początku przechodzić.

Podczas przechodzenia drugi raz gry bardzo spodobała mi się muzyka. Szczególnie muzyka pojawiająca się jak wchodził Yuga i ze świata Lorule. A najbardziej cieszyłam się odwiedzając Maiamai i upgradując przedmioty. Przypominał mi się wtedy OST z Rayman Origins.

A jeszcze co do Shadow Linka, ktoś może ogarnia kiedy oni się pojawiają? Bo to niby działa na street passie, a ja przecież nikogo przez niego nie łapię, a jednak mi się pojawiają kolejne shadowy.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 4 grudnia 13, 17:26

Mam. W końcu. Przychodzi mi na myśl jedno słowo. Biorąc pod uwagę plusy które są, to poza nimi to jeden wielki żal. Jestem rozczarowany. Gdyby robiło to N to czuję że byłoby inaczej... a tak... Pudełko po wzięciu do ręki rozpadło się prawie, tak licho jest zrobione i z cienkiego papieru. W pudełku luzem latała gra i skrzyneczka. Skrzyneczka dosyć fajna ale liczyłem na to że będą grane po otwarciu melodyjki z zeldy. Tak to zrozumiałem z wiadomości przedpremierowych, a mamy jeden dźwięk jaki towarzyszy przy otwarciu skrzyni w zeldach. Wykonanie...powiedziałbym że średnie. Ogólnie spoko ale widać jakieś niedociągnięcia jak przy produktach chińskich. Niedomalowanie, jakieś nadlewki plastiku... No i ten plakat osobno. Plus że w tubie i jest niepognieciony. Na pudełku jest napisane że plakat dostarczany jest oddzielnie więc nie ma co psioczyć ( ale przeczytałem to dopiero gdy dostałem pudełko WTF ). Kod do LA powinien moim zdaniem być także w pudełku tak jak i plakat. Wtedy mamy kolekcjonerkę a tak to kod wcześniej ( chociaż to też plus bo można grać wcześniej ) plakat osobno... ehhh :( marne minus 3 i to naciągane. Biorę się za granie.

Edit

Pierwsze wrażenia. Super jakość obrazu. Postarali się przenieść świat ze snesa czy GBA i wycisnęli dużo. Muza świetna. Od początku na słuchawkach. 3D także rewelacyjne. Nic nowego nie napisałem bo przedmówcy pisali to samo. Sama gra? Wydaje się być fajna jak na razie. Motyw z zamienianiem się w obraz super. Wydawał mi się głupi i sceptycznie podchodziłem do niego ale okazuje się spoko. Pogram więcej i więcej napisze potem.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 grudnia 13, 23:03

Mimo wszystko dobrze, że nie brałem Collector's Edition z ALBW albo tych guidów z Zeldy w kufrze za 100£ (jakby już ktoś kupował to z amerykańskiego amazona bo tam chodzą po 100 dolców, a to spora różnica).
Miał tam być prawdziwy autograf Aonumy, a okazało się, że to tylko wydruk.

Nie zawsze opłaca się brać czegoś bo ma tylko naklejony napis „Zelda” na opakowaniu.

Kolekcjonerka Bravely Default, która przewijała się w tym temacie to też nieopłacalny zakup za okropną cenę 100£. Pojawiły się zdjęcia figurki z tej kolekcjonerki i jest tragiczna.

:arrow: No nic kończę Hero Mode. Tutaj wszystko jest lepiej wyważone, przeciwnicy i bossowie na tym poziomie trudności w końcu stanowią jakieś wyzwanie, wszystko na hero mode jest przydatne, nawet pszczoły, którymi możemy szczuć przeciwników po zdobyciu odpowiedniego medalionu.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 6 grudnia 13, 10:22

Również dostałem swoją kopię gry w środę. Pierwsze wrażenie to bardzo lekki i cienki i pognieciony karton - niezbyt pozytywnie. Otwieram to, a tam pudełko z grą z równie cienkim kartonem (pisał o tym nokash). Jeżeli chodzi o usługi game jestem zawiedziony. Po pierwsze wysyłka wszystkich elementów oddzielnie, o czym wcześniej nie było nigdzie mowy. Do tej pory nie odpisali mi na maila z zażaleniem (trochę się pospieszyłem, bo grę już mam, ale jestem ciekaw co odpiszą). Musiałem dopłacać za wysyłkę pocztą, która trwała dwa tygodnie. No bez jaj. Na amazonie nie czekałbym dłużej niż tydzień, do moich drzwi zapukałby kurier i nie płaciłbym za to. W kartoniku od gry nie ma żadnych wypełniających i utrzymujących elementy dodatkowych kartonów - gra latała luzem, podobnie jak i kuferek. Podobają mi się artworki na okładce gry oraz na wspominanym już kartoniku. Szczególnie ten na kartoniku, wolałbym ten na plakat niż powiększoną okładkę. A sama okładka... złota, błyszcząca wersja bardziej mi się podoba, nie zamieniam stron :D.

Sama gra - nie mam czasu na granie >:U. Do tej pory przeszedłem dwa pierwsze dungeony (wg apki na 3dsie grałem nieco ponad 3h). Bardzo podoba mi się klimat i muzyka. Aż chce się po prostu łazić po świecie i nic nie robić, tak jak to zresztą robię jak narazie. Fajnie się zapowiada, ale wszystko idzie jakoś szybko do przodu. Jak dobrze pójdzie to jeszcze dzisiaj zalicze 3 dungeon, ale... zobaczymy.

Kto chce kod na Link's Awakening DX ;p?

[ Dodano: 6 Grudzień 13, 10:27 ]
Kto pisze reckę?
Obrazek

Merinesta
Kokiri
Kokiri

Postautor: Merinesta » 6 grudnia 13, 14:46

Uwaga na buga z Maiamai. Nie wiem jak on się tworzy, ale na youtubie są filmiki. Przydarzył się także mnie:D A bug polega na tym, że brakuje jednego Maiamai do setki. Wprawdzie za znalezienie ich wszystkich nie ma jakiejś super nagrody, ale i tak już nie można przejść gry na 100%.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 6 grudnia 13, 23:11

Kto pisze reckę?

Ja chciałem robić unboxing ale nie ma z czego... :(
Merinesta pisze:Uwaga na buga z Maiamai.

Pewnie nie długo wyjdzie łatka

Skrzyneczka była do dostania także na stronie N.de
Warunki były dosyć wysublimowane. Tylko 1000 pierwszych osób w dniu premiery po rejestracji gry i tylko zameldowane w niemczech...
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 12 grudnia 13, 10:26

Jestem zawiedziony świątyniami. Zacząłem od Dark Palace, a jak się okazało powinna ona być piąta w kolejności. Ucieszyłem się, że poziom tak podskoczył do góry, ale później zdałem sobie sprawę, że jednak nie. Mimo wszystko jeden dungeon to 15-20 minut gry. Teraz został mi jeden, a tak naprawdę trzeci... Bossowie są jeszcze prostsi. Dopiero wczoraj zdobyłem niebieską tunikę i może to nawet lepiej. Gdybym znalazł ją wcześniej, jeszcze bardziej bolałby mnie niski poziom trudności.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 15 grudnia 13, 20:54

Nie wiem od czego zacząć... Grę skończyłem kilka dni temu. Bez butów pegaza bez ulepszania kilku przedmiotów bez złotego mieczyka. ( nie wiem jak sie nazywa bo nie miałem go :) ) Czerwona tunika jest bez sensu... Ok nie do końca bo o ile coś daje to spoko ale szkoda że dostajemy ją tak późno. Z drugiej strony gra jest na tyle łatwa że nie potrzeba jej chyba w ogóle. Tarczy nie używałem w ogóle. Mechanizm zbierania rupii mam wrażenie po raz pierwszy jest zrobiony dobrze. Jest po co zbierać pieniążki. Pod warunkiem że giniemy i musimy wypożyczać bronie, a ja ginąłem. Świątynie jak zwykle są super i świetnie że jest ich tak dużo. 10 i do tego te małe. Ja grałem trochę chaotycznie i na odczep się. Nie uważałem i ginąłem, ale przy tym nie śpieszyłem się. Starałem się wszędzie dojść wszystko zwiedzić i dużo pozbierać. Zdobyłem jakoś ze 60 skorupiaków ok 20000 rupi i grałem ok 16h. Zakończenie mnie pozytywnie zaskoczyło. Tryb hero. Masakra. To mnie przerasta. W przeciwieństwie do normalnego to jest wysoki poziom jak dla mnie. Znów podszedłem do tego na lajciku ale tu okazało się że wystarczy jeden lub dwa ciosy i zginąłem. W 2 świątyni na dole mapy męczę się ciągle. Doszedłem do minibossa i ciąglę ginę. Nie zdążam ich ogłuszyć a oni już podchodzą i po mnie. Jak dla mnie za wysoki poziom. Hardcorowy. Będę się męczył ale i tak już mnie mocno irytuje. Według mnie bajer z zamienianiem się w rysunek jest spoko. Wykorzystano go od poczatku do końca. Świetna oprawa muzyczna i 3D. Według mnie 7,5 na 10. Jak coś jeszcze mi wpadnie do głowy to dopiszę
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 16 grudnia 13, 01:20

MasterLink- nie schlebiaj mi tak bo się za rumienie! xD Żyje, żyję i zaglądam na stronę tylko ostatnio jakoś się nie wypowiadałem!

A co do Zeldy- dostanę na Gwiazdkę i postaram się coś napisać! :D

PS: Sebik- ile za kod? :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 19 grudnia 13, 12:08

Kod już sprzedany.

Niedługo będę skrobał reckę gry na liju, więc i tutaj coś umieszczę.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 marca 14, 00:27

ALBW przeszedłem bez najmniejszego znudzenia trzy razy. Raz główny quest, drugi raz hero mode i trzeci raz podejście z 3 sercami na hero mode. Z chęcią zagram po raz kolejny new game kiedyś tam. ALBW dał mi nadzieję na dobrą przyszłą Zeldę bo po SS ją straciłem. Są takie gry z ulubionych serii, do których traci się cierpliwość, Skyward Sword był jedną z nich. Jakby jeszcze odświeżyli Majora Mask to 3DS miałby w swojej bibliotece bardzo mocny zbiór Zeld.

Przydałoby się też więcej spin-offów z Zeldy ze znanymi postaciami. Ja bym zagrał w jakiś np. z Linebeckiem, który wyrusza w jakąś podróż lub coś w tym stylu...
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: A Link Between Worlds”