TLOZ The Movie - pomysły

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 1 kwietnia 08, 21:41

Heh, ten trailer wywrócił dzisiaj wszystkie zeldowskie strony do góry nogami niczym Phoenix Wright, pokazując ważny dowód. Objection! :D
Co tu dużo mówić, zdecydowanie najlepszy fake jak do tej pory... Bardzo efektowny, jednak słaby dobór aktorów razi w oczy. Chociaż Zelda wygląda nienajgorzej... ma w sobie coś z elfa, przywodzi na myśl Cate Blanchett jako Galadrielę. Ale Link i Ganondorf to porażka, temu drugiemu dali wielką brodę, chyba tylko po to, żeby zamaskować kiepsko dobraną twarz :P
Jednak do efektów nie sposób się przyczepić... Ten żart primaaprilisowy musiał sporo kosztować tych dowcipnisiów z IGN czy z innej piekielnej czeluści i chwała im za to :)

Ps. Co do Cate Blanchett - filmweb chyba trochę przesadził z żartem na jej temat:
http://www.filmweb.pl/Nowy+Indiana+Jone ... s,id=42066
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 kwietnia 08, 22:08

Trailer fajny, i nawet wyjaśniło się dlaczego Link nic nie mówi "Speak to no one!!!" :P Ten łysy kolo z 0:22 sekundy to taki Rusl. Dobre efekty i muzyka, fabuła taka OoTime'owo TP'sowa. Postać Linka ujdzie (widziałem gorszych). Zelda też wypada nieźle. A Ganondorf = Lulz! xD

Jak dotąd najlepszy fake jaki zrobiono :P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 1 kwietnia 08, 22:23

Że co? ŻE CO?! ŻE COOO?! To była najbrzydsza Zelda jaką widziałam.... kiedykolwiek!! o____o Tylko jako cień w Temple of Time wyglądała dobrze.
Ale ok, mniejsza o to.
Trailer naprawde nieźle zrobiony, trzeba przyznać. Ale nie podoba mi się połączenie OoT z TP, bo to w końcu nie są kontynuacje jedna drugiej.

A Ganondorf... mój wybuch śmiechy słychać chyba było u sąsiadów (hah, na reszcie mogłam się odpłaić sąsiadzce za jej straszny śmiech!!!! XDDD)....

Hmh, zapomniałam co jeszcze chciałam napisać .____.' Więc może innym razem...

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 kwietnia 08, 22:34

Wondercrow pisze:To była najbrzydsza Zelda jaką widziałam.... kiedykolwiek!! o____o Tylko jako cień w Temple of Time wyglądała dobrze

Chyba lepsza niż na (pierwszym) zdjęciu, które dałem w tym temacie ;)
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 1 kwietnia 08, 22:50

MasterLink pisze:Chyba lepsza niż na (pierwszym) zdjęciu, które dałem w tym temacie ;)

Oj tak, temu nie można zaprzeczyć xD

Wondercrow pisze:A Ganondorf... mój wybuch śmiechy słychać chyba było u sąsiadów (hah, na reszcie mogłam się odpłaić sąsiadzce za jej straszny śmiech!!!! XDDD)....

Ja się nie śmiałem. Mnie po prostu zamurowało :D

Tylko Malon (a raczej coś jakby połączenie Malon z Ilią) im się udała.... taka, za przeproszeniem, fajna, wiejska dziewucha xD

[ Dodano: Sro 02 Kwi, 2008 ]
Lulz. Wiecie co... jak tak obejrzałem to jeszcze raz, to stwierdziłem, że to jest nie tylko połączenie OoT z TP, ale pojawił się także akcent z... ALttP! Na napisach z obsadą, reżyserią itp. pisze, że ten facet mówiący "Welcome, The Hero of Time" to Sahasrahla! Lol, to chyba lekka przesada xD

Btw. Niemal wszystkich aktorów wymienionych na napisach znalazłem na filmweb.pl. Jacyś nieznani amatorzy, ale właśnie pracują nad jakimś filmem fantasy. Info tutaj:
http://www.filmweb.pl/Ancanar,2004,o+fi ... ,id=109484
Ciekaw jestem tylko, dlaczego tu jest data 2004, a z tego, co wiem, film jeszcze nie wyszedł. To też żart? Niezłe mają poczucie humoru xD

iga.14
Kokiri
Kokiri

Postautor: iga.14 » 19 września 11, 17:37

Ja podobnie jak Zero, sądzę że film popsuł by (przynajmniej mój) pogląd na Zeldę...
Jak byłam jeszcze zafascynowana okaryną i chciałam ją kupić (dzięki Bogu nie znalazłam jej nigdzie bo bym teraz żałowała) to widziałam na youtube.pl w propozycjach film o LOZ i korciło mnie żeby obejrzeć chociaż fragment ale ostatecznie zrezygnowałam...

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 24 września 11, 09:38

ciężko widzę ten film , te postacie takie sztuczne mogli by to zmienić lub zrobić z tego fają bajkę z nowym ciekawym stylem.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 stycznia 15, 14:29

Teraz film TLOZ widzi mi się tylko tak. Średnio budżetówka z japońskimi aktorami, coś a wzór filmu Yatterman z 2009 roku. Był trochę kicz, ale wypaliło naprawdę nie tak źle. W ogóle cała obsada stamtąd mogła by grać w tym filmie. Film o Zeldzie byłby nieco poważniejszy. Kyoko Fukada gralaby Zelde.
Obrazek

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 27 stycznia 15, 14:54

MasterLink pisze:Teraz film TLOZ widzi mi się tylko tak. Średnio budżetówka z japońskimi aktorami, coś a wzór filmu Yatterman z 2009 roku. Był trochę kicz, ale wypaliło naprawdę nie tak źle. W ogóle cała obsada stamtąd mogła by grać w tym filmie. Film o Zeldzie byłby nieco poważniejszy. Kyoko Fukada gralaby Zelde.

https://www.youtube.com/watch?v=SLd7t04H7BM ja coś na styl tego Halo Collection. Lepsza animacja i TP myślę, że w takim stylu byłaby bajka :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 stycznia 15, 18:57

Albo ten film Wind Waker, o którym wspomniałeś w tamtym temacie… (animacja komputerowa oczywiście).
Nie wiedziałem o nim... Jakbym nie widział tam Tary Strong od razu uznałbym to za fake, a tak łapię się na jakieś prawdopodobieństwo, że mogą go wydać. Animacja z użyciem stylu i fabuły z Wind Wakera może wyjść epicko jako film.
Obrazek

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 28 stycznia 15, 11:27

Epicko mogłoby to wyjść, gdyby dialogi były tak skonstruowane, aby Link nic nie mówił przez cały film :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 stycznia 15, 23:11

Mogą ostatecznie zrobić z niego niemowę i to jakoś uzasadnić, ale film to nie gra więc Link może mieć głos.

Co do tematu o prawdziwym filmie. Będę podkreślać co pisałem wcześniej. Film japońskiej produkcji z japońskimi aktorami i odpowiednia stylistyka. Mam nawet zarysy tego filmu w głowie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 29 stycznia 15, 12:01

Tylko żeby nie wzorowali się na takich badziewiach jak Advent Children - gdy zobacze Linka skaczącego na 20 metrów w górę i tnącego mieczem budynki, to wysiadam.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 stycznia 15, 17:09

I żeby nie popełnili tego błędu co Sakaguchi ze swoim filmem Final Fantasy: The Spirits Within. Wydał miliony na film i Square prawie wyzionęło ducha :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 29 stycznia 15, 18:37

Żeby tylko nie zrobili czegoś w stylu anime. Boli mnie gdy patrzę na tego typu animacje.

Jeśli miałby być to film fabularny to najlepiej gdyby nie szli w epickie monstrum z rozmachem Władcy Pierścieni tylko zrobili coś łatwego, przyjemnego i dobrze wyreżyserowanego jak film Książę Persji. Tam temat był potraktowany bardzo ogólnie i wyszło bardzo dobrze. Myślę, że z Zeldą nie ma co przesadzać i nie trzeba od razu robić z filmu wędrówki po 8 dungeonach. Można to zrobić zupełnie inaczej pozostawiając charakterystyczną symbolikę serii i cel: pokonać zło i uratować świat. :wink:

Wróć do „O Zeldzie inaczej”