Zelda: Triforce Heroes
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zelda: Triforce Heroes
[center] [/center]
https://www.youtube.com/watch?v=YgQtzy95Djw
Zapowiedzieli coś w rodzaju multi jak Four Swords na silniku ALBW. Nie wiem czy to będzie wydanie pudełkowe czy download z e-shopa. Liczę chociaż na tryb dla jednego gracza.
EDIT:
https://www.youtube.com/watch?v=uJvB1_AiAsk
Z tego wywiadu wynika że będzie taki tryb.
https://www.youtube.com/watch?v=YgQtzy95Djw
Zapowiedzieli coś w rodzaju multi jak Four Swords na silniku ALBW. Nie wiem czy to będzie wydanie pudełkowe czy download z e-shopa. Liczę chociaż na tryb dla jednego gracza.
EDIT:
https://www.youtube.com/watch?v=uJvB1_AiAsk
Z tego wywiadu wynika że będzie taki tryb.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Będzie pudełko. Na początku myślałem, że to będzie jakaś popierdółka zrobiona na szybko do e-shopu dla multi, a okazuje się, że to gra z głównego nurtu serii. Dział już stworzyłem na stronie, teraz przydałby się taki na forum...
Coraz bardziej wątpię, że jest tu jeszcze jakiś admin...
Coraz bardziej wątpię, że jest tu jeszcze jakiś admin...
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Lakitu pisze:Spodobała mi się ta gra. Chyba jedyne pozytywne zaskoczenie tego E3. W sumie to nie było żadnych innych zaskoczeń...
Zapowiedź Shenmue III, Remaku FFVII, MGSV lub nawet Star Foxa Zero nie zaskoczyły? Wymieniłbym jeszcze. To jedne z lepszych E3 od dawna, którego Zelda WiiU mogła być koroną, ale niestety figa.
nokash pisze: A co do admina? To tu nie ma admina już od roku. Piotrek nawet mi na fb nie odpisuje. Boryn to samo. Padaka panie padaka.
Właśnie padaka, strona dawno by wymarła, gdyby nie te kilka aktywnych osób z redakcji. Już mnie to zaczyna irytować, żeby nie mówić gorzej. Od dawna już nie czekam na żaden nowy start, chciałbym tylko jakiegoś minimum…
MasterLink, może napisałem zbyt ogólnie. Chodziło mi o Nintendo na E3, ale te tytuły które wymieniłeś i tak są poza kręgiem moich zainteresowań. A o Star Fox wiadomo już od poprzedniego E3 więc żadne to zaskoczenie. Tyle, że teraz pokazali gameplay.
Nie zakładałbym z góry, że będzie to kolejne Four Swords Adv. (które swoją drogą nie było nudne ). Prezentuje się to trochę inaczej. Wygląda na to, że gra będzie się opierać głównie na dungeonach i bossach, czyli na tym co w Zeldzie najlepsze, dlatego już mi się podoba. Mam tylko nadzieję, że te napisy które przelatują przez cały ekran znikną w finalnej wersji.
Nie zakładałbym z góry, że będzie to kolejne Four Swords Adv. (które swoją drogą nie było nudne ). Prezentuje się to trochę inaczej. Wygląda na to, że gra będzie się opierać głównie na dungeonach i bossach, czyli na tym co w Zeldzie najlepsze, dlatego już mi się podoba. Mam tylko nadzieję, że te napisy które przelatują przez cały ekran znikną w finalnej wersji.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Co do Toon Linka, po prostu wzięli model z ALBW i zmienili mu twarzyczkę na Toona. Może to nawet lepiej pasuje do takiej gry i nie chcą wszystkiego przekopiowywać z ALBW bo narzekają, że twórcy kopiują wszystko z ALBW mimo, że przecież wiele poprzednich części, które wychodziły na te same platformy korzystały z tych samych assetów, modeli postaci, przeciwników itp.
Ja bym się tak negatywnie nie nastawiał, to w końcu gra na handhelda. Może być ostatecznym rozwinięciem całego "Four Swords". Fani Metroida mają gorzej, oczekiwali Metroida w 2D ala Super Metroid, a dostali fucka
Trochę info o Triforce Heroes z gameinformera:
http://www.gameinformer.com/games/the_l ... eroes.aspx
Ja bym się tak negatywnie nie nastawiał, to w końcu gra na handhelda. Może być ostatecznym rozwinięciem całego "Four Swords". Fani Metroida mają gorzej, oczekiwali Metroida w 2D ala Super Metroid, a dostali fucka
Trochę info o Triforce Heroes z gameinformera:
What is the basic story revolving around Triforce Heroes?
“The story takes place in a world that is not Hyrule. It’s a kingdom that is sort of fashion-obsessed and in that kingdom, an event happens involving the princess of the kingdom –”
Is her name Zelda?
“No. The king, of course, wants to solve this problem so he puts a general call out to the kingdom for heroes to assemble, and who answers the call, but Link and that’s the beginning of your adventure.”
Where is Triforce Heroes in the Zelda timeline?
“That’s a tough question. The Zelda timeline is “complicated” and if you look at the history of Zelda you will see there are three branches. I can’t really designate which one of those branches we’re looking at, but as far as the design itself, we looked to Link Between Worlds. But it’s not – as far as a timeframe – it’s not before or after. We haven’t really settled on that.”
Does it take place in the same universe or world as a Link Between Worlds?
“With the history of Zelda we have these three parallel worlds. I can’t say which one it’s on/in at this point.”
http://www.gameinformer.com/games/the_l ... eroes.aspx
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Tak wygląda gameplay w 3 osoby:
https://www.youtube.com/watch?v=c8WgztYUVE8
https://www.youtube.com/watch?v=c8WgztYUVE8
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Plansze są takie jak w Four Swords na to wychodzi. Zaczynamy w jakimś miejscu potem kilka zagadek i dojście do triforce kończy dany etap. Nie spodziewam się killera, ale będzie można pograć online to na pewno pogramy.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Gram w to po trochu od wczoraj. Gra nastawiona przede wszystkim na multi, ale samemu też można grać i jest w miarę. Z przywoływaniem graczy jest tak, że raz trafiają się rozgarnięci, a raz trafiają się takie dekle, które rzucają cię w przepaść i tak spowalniają rozgrywkę, że szkoda słów. Już z kukłami przeszedłbym dany level szybciej.
Wróć do „Legend of Zelda: Tri Force Heroes”