Przyszłość serii...

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 2 lipca 15, 18:16

MasterLink pisze:Nie mam po co być zazdrosny. Bardziej interesuje mnie czy będziesz coś pisał. Forum dogorywa i każda dyskusja w jakimś temacie jest na wagę złota.

Forum dogorywa, bo seria dogorywa. Wszystkie te bzdurne wyroby na 3DS'a nie są żadnym wydarzeniem i nie chce się na ten temat dyskutować. Zaraz... jest nowa Zelda. 10 raz OOT w eShopie :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 2 lipca 15, 22:15

Że niby np. za czasów zwykłego DS z serią było lepiej? Po tym co Nintendo serwowało przez lata w poprzedniej generacji, trudno szukać większej rekompensaty gdzie indziej, niż właśnie na 3DS.

Z resztą można gadać na temat starych części w czym problem.

Jak nie wydadzą kolejnego remaku to wydadzą coś w stylu Four Swords lub Linka konduktora więc dla mnie lepsze są remaki sprawdzonych klasyków. Tylko, że i one niedługo się skończą. Został jeszcze Link's Awakening i może Zelda II...
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 5 lipca 15, 00:06

Tylko nie zelda 2... LA miało swoje kilka chwil w anniversary edition w four swords ale np oracle nie więc może oracle i La razem ? Jestem gotów na wszystko. Oprócz Zeldy 2 :P
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 lipca 15, 17:30

Zakładałem, że nie będziesz chciał remaku LA. :P Musieli by się postarać, żeby nie zatrzeć gdzieś klimatu. Dla mnie klimat LA nadaje również ta gameboyowa grafika, najlepiej czarno-biała. :P

Co do Zeldy II to już właściwie jest remake nazywa się Adventure Time: Hey Ice King na 3DS/DS. To kopia Zeldy II.

Wątpliwe czy będzie im się chciało robić dwa remaki Oracli w jednym czasie, chyba, że zatrudnią do tego Capcom.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 5 lipca 15, 20:31

Remake LA ... To powazny temat :) Mogliby zrobić to w 3d na silniku PH i lepiej by byla to jedna nowa przygoda w swiecie LA. co do oracli to mogliby wydać tą trzecią która nie wyszła. Swoją drogą szkoda że nie wydali jej jako osobnej gry. Mieli przecież gotową grę
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 lipca 15, 21:17

Stary silnik z PH? Już lepiej wziąć ten z ALBW.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 6 lipca 15, 16:52

Można i z Albbw tylko uważam że z PH nie jest taki zły czy stary. Jeden piej na czym. w sumie z Albbw chyba lepszy tak teraz myślę.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 12 lipca 15, 21:49

Seria ledwo się trzyma... Nastały ciężkie czasy dla serii. Myślicie że zelda wiiU to finał który ostatecznie zamknie serię? Dlatego nintendo tak zwleka z grą?
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 13 lipca 15, 16:32

Nie . Na pewno nie.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 lipca 15, 17:33

Muszą w końcu wydać coś skierowanego do dojrzalszych graczy. Kreskówkowe Zeldy coraz gorzej się sprzedają i Skyward był tego przykładem. Sprzedał się gorzej niż Crossbow Training... Wygląda na to, że dopóki Aonuma będzie sprawował piecze, seria już zawsze będzie przekolorowana.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 21 lutego 16, 11:00

http://sebagra.blogspot.com/2016/02/trz ... zelda.html

Przyznać się, kto pamiętał? Bo chyba i samo Nintendo zapomniało ;).

No właśnie, co dalej z tą przyszłością? Trzydzieści lat a tu cisza. A od 25 rocznicy dostaliśmy dwie nowe części i 5 remasterów/rimejków/jak zwał tak zwał (chociaż ALBW zaliczyłbym do tej drugiej grupy i tak).

Anyway, wszystkiego najlepszego :D.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 lutego 16, 17:31

Dla mnie to nic dobrego, nintendo nie tylko olało 30 rocznicę serii, ale i olało swoich długoletnich fanów traktując ich jak dzieci i idiotów co najlepiej widać na przestrzeni ostatnich miesięcy z Wii U. Odejście Iwaty to był ten moment, który zmienił całe struktury tej firmy. na gorsze.

Przygotują coś pewnie na te 30-sto lecie za parę tygodni/miesięcy, ale to będzie już pod naporem fanów, sami z siebie nic nie wyduszą.
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 21 lutego 16, 19:08

To smutne. Może 35 lecie też oleją.

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 21 lutego 16, 23:46

Również mnie zabolała objętność Nintendo na to wydarzenie.
Nadal uważam, że do wydania NX niczego wielkiego się nie doczekamy. Nintendo jak najszybciej chciałoby zamknąć rozdział Wii U, ja trzymam za nich kciuki.

Wróć do „O Zeldzie inaczej”