Za co kochamy Zeldę
Moderator: Moderatorzy
Za co kochamy Zeldę
Hej!
Gry z tej serii cieszą się coraz większą popularnością. Ale co sprawia że każda następna Zelda jest hitem ? Co sprawia że właśnie Zelda?
Gry z tej serii cieszą się coraz większą popularnością. Ale co sprawia że każda następna Zelda jest hitem ? Co sprawia że właśnie Zelda?
"Żegnany gwizdami i ?miechem szyderców powracam w glorii i chwale ..."
rzesze fanów, którzy są zbudopwani na poprzednich częściach, i bez zadnych watpliwości zakładają, że następna część też będzie hitem.... I DLA NICH zazwyczaj jest. (co wcale nie oznacza, że gra nie jest narawde dobra). Tak samo jest z losuxem, Potterem, Prachettem......
a jakby wonsz boa zjadl pajonka to pajonk by ugryzl wonsza od wnentrza ?
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Myślałem nad tym troche. Przecież w tej grze chodzi tylko o to żeby znaleźć kolejnego dungeona, pokonać bossa i zdobyć jakiś przedmiot który pomoże pokonac kolejnego. I tak dalej aż do głownego bossa. Ale jest to wszystko tak przedstawione że nie widzi sie tej schematyczności. Widzi sie tylko wielką przygode zaserwowaną graczom przez mistrzów z Nintendo.
Co jest kurde?
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Nowe gry będą kiedyś stare...... Diablo II też kiedys było nowością, a teraz to każdy o nim słyszał (co dziwne, mało kto grał w jedynkę, a moim zdaniem ma lepszy klimacik). Poza tym, moze nie chodzić o to, że stare gry to gry z tradycjami, tylko o zwykły sentyment.
A wracajac do tematu, mi w Zeldzie podobały się zawsze takie przyjem,ne o odstresowujace czynności, jak łowienie ryb, jazda na eponie przez pola Hyrule, Pływanie sobie zoras, czy turlanie sie goronem przez pola Terminy....Mnie to zawsze uaspokaja i odmózdża (czyli dwie najwazniejsze rzeczy po dniu spędzonym w szkole)
ja zelde uwielbiam Ostatnio w orginały pograć niemogłem,bo takich tytułów jak Loz:OOA lub LA DX w Polsce już nie ma Ale jak tylko przyjdzie paczka z Allegro.....tzn.jak tylko Św.Mikołaj przyniesie,to sobie w stare,dobre tytuły pogram OOS dostałem na któreś urodziny i jeszcze mi się nie znudziła(a niektóre inne gry na kompa lub na GBC(np.Monsters inc.) już mi się dawno znudziły )Jednym słowem-Zelda Rządzi :mrgreen: