Od czego zaczęła się wasza przygoda z TLoZ ?
Moderator: Moderatorzy
Od czego zaczęła się wasza przygoda z TLoZ ?
Ja pamiętam ...... to było OoT ściągnąłem z pewnej strony (która już nie istnieje )
i grałem (męczyłem się, ale przeszedłem ...)
i grałem (męczyłem się, ale przeszedłem ...)
Ostatnio zmieniony 16 listopada 07, 21:34 przez Skul Kid, łącznie zmieniany 2 razy.
NEWS ?ci?gam se Włatców Móch
'Nat guwienikem lata mócha
hce tam usion?ć lecz wiatr dmuha
wienc kópiła se parawan
lecz guwienko zabral pawian'
wienc kópiła se parawan
O Zeldzie wiedzialem juz od 97' z czasopisma NEO ,potem jakos z biegiem zaczalem wiecej szukac na ten temat i tak jakos widzialem w Necie,ale powaliła mnie dopiero reklama OoT pamietam, jeszcze na jakims niemieckim programie i tak chcialem ja miec w swoim posiadaniu.Juz wtedy wiedziałem o wersjach na Snesa i Nesa,ale one nie robiły namnie wrazenia zreszta tak zostało do dzisiaj.Prawdziwy blask był dopiero wtedy gdy Zelda OoT weszła na Polski rynek.Cena N64 byla jeszcze wtedy dosc wysoka,juz nie wspominajac o samej Zeldzie,wiec postanowilem se załatwic konsole z gra w Niemczech.O dziwo udało sie załatwic N64 wraz z Mario 64 po dosc nieskiej cenie jak na tamte czasy(przeliczając na złotówki to ok.350zł).Ja jednak pragnąłem Zeldy no i znowu jakis import dostalem paczke od kuzyna a tam nowiutka Zelda OoT dostałem ją dokładnie 3 tyg po premierze w Europie
Od Tego momentu zopatrzyłem sie w kilkanascie litrów napojów,mase jedzenia,zamkłem sie wpokoju bo rodzinka lamentowała,ale nie interesiło mnie to.Pozostałem jedynie Ja i konsola z Zeldą OoT grałem od 17-4.00 z kilkoma przerwami.Tak zaczeła sie moja przygoda z Zelda
Szkoda ze nie ma tak jak kiedys,tyearz mam coraz mniej czasu na gry,ale staram sie.
Mamza duzo rzeczy do roboty i tak to teraz jest,ale nigdy nie zapomne tych chwil spedzonuch przy konsolce.
btwmusze se w koncu jakas konsole sprawic by poczucto samo co kiedys.Właczycse konsole wieczorem i po szpilac w najlepsze gry tego wałsnie mi brak
Od Tego momentu zopatrzyłem sie w kilkanascie litrów napojów,mase jedzenia,zamkłem sie wpokoju bo rodzinka lamentowała,ale nie interesiło mnie to.Pozostałem jedynie Ja i konsola z Zeldą OoT grałem od 17-4.00 z kilkoma przerwami.Tak zaczeła sie moja przygoda z Zelda
Szkoda ze nie ma tak jak kiedys,tyearz mam coraz mniej czasu na gry,ale staram sie.
Mamza duzo rzeczy do roboty i tak to teraz jest,ale nigdy nie zapomne tych chwil spedzonuch przy konsolce.
btwmusze se w koncu jakas konsole sprawic by poczucto samo co kiedys.Właczycse konsole wieczorem i po szpilac w najlepsze gry tego wałsnie mi brak
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Ja nie wiem czy pisalem ze najpierw mialem oot bo cos mi sie zdaje ze pisalem. Otoz mi sie wszystko pokrecilo. Najpierw mialem mm. Pamietam mialem juz jakis czas N64 i przyjechala ciocia z anglii i mi wreczyla pudelko z mm mowiac ze to hit. Wlaczylem. Taka dziwna mi sie zdawala zelda w porownaniu z innymi moimi grami typu mario 64 czy banjo kazooie. Ale od razu mie sie spodobala. Zbieralem tez angielskie pisma o nintendo wiec sie zaczalem interesowac zelda. Zobaczylem w rankingu najlpeszych gier na N64 zelde ot. Wiec od razu powiedzialem cioci zeby kupila w londynie. W miedzyczasie polazlem z matką po links awaking Dx i choc byl tylko po niemiecku to kupilem bo nie moglem czekac. A potem sie rozkrecilo jakos. I trwa do teraz.
Co jest kurde?
I jeszcze jedno pytanie :
W jakie części "Zeld" graliście ?
Ja w OoT MM MC MQ LA ALtP OoA OoS Zelda1 tom drugą na pegazusa i prawie
w FS (tego na GBA)
Oczywiście wszystko na emulatorze
W jakie części "Zeld" graliście ?
Ja w OoT MM MC MQ LA ALtP OoA OoS Zelda1 tom drugą na pegazusa i prawie
w FS (tego na GBA)
Oczywiście wszystko na emulatorze
NEWS ?ci?gam se Włatców Móch
wienc kópiła se parawan
wienc kópiła se parawan
Ja zauważyłem Zelde, gdy to brat zaczął kolekcjonować gry i konsole. Kupił wpierw (w 2000 roku) gierke na Nesa i Snesa. Z początku bardzo mi się nie podobałą, wolałem już pograć w normalnego rpg'a, nie action. N-64 (2001 r) w zestawie kupił pozniej z grami (w tym z OoT). Tam najdłużej pograłem i zdecydowałem, że ta Zelda nie jest taka złą. Powróciłem więc do katowania zdobytych wcześniej wersji na NESA i SNESA. Na nesa Zelda szłą mi nijak, A Link of the Past już bardziej mi pasował - przeszedłem sporo. Największy szałem okazała się Gackowa konsola z Wind Waker'em... co to był za noce z bratem przed telewizorem :d !!! Dużo nie dawał mi zagrać, ale gdy już wkońcu przeszedł całą część, postanowiłem odrazu otworzyć nowego slota z grą. Z początku grało mi się łatwo i przyjemnie (RLZ Cel-shalding!), bo wiedziałem co robić (to od obserwowania brata ). Gry nie ukończyłem w więcej niż 50 %...zawsze nie mogłem dotrwać do końca, może kiedyś powróce do WW. Anyway... pierwszą Zelda, którą przeszedłem na maksa, okazał się Minish CAP !!! Wszystkie kinstony połączone itp. w dodatku wszystko w moim ulubionym słodkim Cel-shaldngu !!!
To by było na tyle chciałbym teraz dorwać serie Oracle...
pozdro.Buczuś
To by było na tyle chciałbym teraz dorwać serie Oracle...
pozdro.Buczuś
PocKet Area - Robimy to z my?l? o was. >>> www.pocket.glt.pl <<<
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Ja gralem W Links awaking Dx, W oracle oba, w pierwszą zelde, w adventures of link, w a link to the past na snesowego i gameboyowego, ocarina of time, majoras mask, wind waker. W gameboyowe w wiekszosci to na emulatorze. W te z N64 tez ale mialem wczesniej na konsole ale nie przeszedlem wiec nadrobilem na kompie.
Co jest kurde?
- PiotrW
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ja grałem we wszystkie (co nie znaczy ,że wszystkie przeszedłem - brak czasu) ,aktualnie katuję Wind Waker'a i trochę Four Sworda (wersję na GC, bo tę z GBA mam już za sobą).
P.S: Link's Awakening nie Awaking czy Avaking
P.S: Link's Awakening nie Awaking czy Avaking
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie: