Ocarina of Time vs Twilight Princess

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Jak? grę bardziej lubicie?

Twilight Princess
6
33%
Ocarina of Time
12
67%

Liczba głosów: 18

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 22 listopada 07, 18:15

Znowu granie do 5:30??? :P
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
Malonka
Zora
Zora

Postautor: Malonka » 22 listopada 07, 18:38

OOT, TP jakoś do mnie nie przemawia ;)

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 4 grudnia 07, 18:35

Mam pytanie czemu nikt teraz nie głosuje!!!
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 4 grudnia 07, 18:42

Mam pytanie czemu nikt teraz nie głosuje!!!

A czemu Ty spamujesz takimi postami? Jak im sie zechce, to zaglosuja. proste?
(ah, wybaczcie, ze tak 'wyskakuje', ale po prostu troche mnie to juz wkurzylo...)

Ja juz zaglosowalam.
Hmh, tak w ogole, to TP traci w moich oczach przez Twili. Hah, kolejny glupi powod do nielubienia gry... ale coz, 'rzuca' sie w oczy... Kto widzial na DeviantArcie ten wie.
W skrocie: jedyne co robia Twili to tylko jek... grr... ~~'

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 4 grudnia 07, 18:50

Ja nie wiem czemu wy tak lubicie te OOT mój kuzyn nie widzi w niej nic nadzwyczajnego i ja się z nim zgadzam dla mnie to TP jest dużo LEPSZE!!!
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 4 grudnia 07, 18:54

Ja nie wiem czemu wy tak lubicie te OOT mój kuzyn nie widzi w niej nic nadzwyczajnego i ja się z nim zgadzam dla mnie to TP jest dużo LEPSZE!!!

"JA nie wiem czemu ty tak lubisz TP mój kuzyn nie widzi w niej nic nadzwyczajnego i ja się z nim zgadzam dla mnie to OoT jest dużo LEPSZE!!!"

Omfg, Ganon wiesz co to są gusta?

Ps. zacznij stosować interpunkyjne znaki >.>

Awatar użytkownika
Hipo
Goron
Goron

Postautor: Hipo » 4 grudnia 07, 19:03

@ganon. To jest Twoje zdanie, dla innych lepsze jest OOT (Dla mnie też :) i nie pisze odrazu "nie wiem czemu lubisz tak TP, mój cioteczny kuzyn wujka ze strony matki i ja nie widzimy w niej nic nadzwyczajnego ) O gustach się nie dyskutuje ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 4 grudnia 07, 19:05

Ale co ma OOT czego nie ma TP
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 4 grudnia 07, 19:08

Klimat, poziom trudności, podróże w czasie, fabuła... Mam wymieniać dalej?

TP jest fajną grą- lecz nei chce mi się jej od nowa przechodzić...

OoT? Zarąbista gra! Chce się w nią grać cały czas..

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 4 grudnia 07, 19:15

TP jest fajną grą- lecz nei chce mi się jej od nowa przechodzić...

Przeszlam raz, a teraz przechodze to tylko po to, by wyszukac jakis ciekawych rzeczy (albo dlatego, ze aktualnie nie mam innych gier? oO' ). Ale to jest tak, ze przechodze po raz drugi tak od dwuch miesiecy i dopiero co przeszlam Arbiter's Ground xD'

A w OoT jedyne co mnie odrzucalo to Water Temple. Jak sie dowiedzialam, ze musze ta swiatynie od nowa przechodzic, to porzucilam ta gre (glupia ja... ale to jest spowodowane tym, ze jestem po prosty zbyt leniwa.. to samo sie tyczy TP - czytaj wyrzej)

A poza tym w OoT sa... GERUDO!!!! xD
W TP jest Gerudo Mesa, ale gdzie sa same Gerudo? xC

Z reszta, nie. To nie ma sensu. Bo Ty i tak powiesz, ze TP jest lepsze. To, ze lubisz TP nie znaczy, ze wszyscy musza podzielac Twoje zdanie. O gustach sie nie dyskutuje.

Edit Boryn: Mały porządek tu zrobiłem...
Ostatnio zmieniony 5 grudnia 07, 18:51 przez Wondercrow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 5 grudnia 07, 18:56

Powiem tak, zupełnie porządnie:
Coś OoT ma, że jest nonstop pierwsza od kilkunastu lat na gamerankings.com. Być może to tylko docenią Ci, co grali w nią, kidy była nowością i wiedzą, jaka to była nowatorska gra. Ty jesteś młodszy chyba, więc Tobie sie pewnie grafika bardzo liczy...Która w TP jest lepsza niż w OoT. Jednak...Ta w TP jest uznawana za średnią, jeżeli chodzi o czas wydania, natomiast ta w OoT na swoje czasy jest i była genialna. Popatrz choćby na słynne Final Fantasy VII z tego samego roku, ma ono paskudną wprost grafikę. OoT była nowatorska, TP z tego co wiem, powtarza to, co już było i "zżyna" od OoT.
She's got everything I need, pharmacy keys

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 6 grudnia 07, 17:28

Jednak wychodzi z tego poprawiona (a więc teoretycznie lepsza) OoT. TP może nie jest nowatorskie pod względem grafiki, ale klimat ma. :) Ja w obie gry grałem, gdy były "jeszcze ciepłe", ale zdecydowanie wyżej oceniam TP.

P.S. Przepraszam Boryn, ale nie mogłem się powstrzymać. :P
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 6 grudnia 07, 21:45

Ja TP pewno też bardzo polubię....ale to OoT jest dla mnie ważna, ona mnie w Zeldę wciągnęła....więc byle TP jej nie zastąpi xD No i postać Zeldy była bardziej w OoT rozwinięta niż w TP...więc już za to wolę OoT xD Jest jeszcze masa powodów, ale nie chce mi się pisać....*ziewa*
She's got everything I need, pharmacy keys

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 15 stycznia 08, 11:16

OoT. To była moja pierwsza Zelda, grałem w nią jak miałem 10 lat :}
Dzięki niej gram teraz w inne Zeldy, ale OoT była szczególna. Akurat teraz gram w TP. Też mi się podoba, ale sam fakt że bez OoT nie grałbym w TP odwala robotę :D
A więc... OoT Rulez!

P.S. Ganon, proszę no comment.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 stycznia 08, 19:55

Dobra, po długim namyśle doszedłem do wniosku, że ten temat jest powodem kłótni i nabijaczką postów - bo np. takie stwierdzenia jak "OoT jest lepsza od TP bo jest trudniejsza" - (jeżeli trudność miałaby być wyznacznikiem to The Adventure of Link byłaby najlepszą z serii... - poza tym OoT nie jest w cale takie trudne jak to się każdemu wydaje) czy "TP jest lepsza bo tam Epona szybciej biega niż w OoT" - (!), czy "Nie grałem w TP ale OoT jest lepsze" - (proponuję najpierw przejść obydwie gry a nie tylko w nie zagrać - i potem stwierdzić która lepsza) są bez sensu... :oops:

PS: Poza tym już był podobny temat "Która Zelda jest najlepsza" - ale tam uwzględniono prawie wszystkie części (a nie tylko dwie). :!:
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „O Zeldzie inaczej”