Nowe Umiejętnosci Linka

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 22 sierpnia 06, 14:24

Jednym z nowszych elemntów jakie ostatnio zobaczyłem to mozliwosci tarcza która nie bedzie słuzyła tylko do obrony istnieje równiez mozliowsc ogłuszania przeciwników dzikei czemu bedziemy mogli niezle potorturowac pojedynczych wrogów :twisted: zadajc cios tarcza przeciwnik jest na moment sparalizowany nic nie moze zrobic kiwiac sie bezczynnie,a my smiało mozemy wykorzyastac ten moment na wklepanie mu eleganckiego komba :twisted: 8) W miedzy czasie mozna wykonywac kilka szybkich pojedynczych ciec badz tez dzganie mieczykiem ktore nie zabije od razu przeciwnika,a jedynie go osłabia oczywscie jest limit tego dzgania kiedys w koncu padnie jak za duzo razy bedziemy uderzac zwyklymi ciosami.Dodatkowo Link ma rewelacyjne techniki walki jednym zprostszych kombosów mozemy wybic przeciwnika w powietrze i zadac mu jeszcze ostateczny cios :D No i podbno zapowiada sie na jakies porzadne Criticale heh :D
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
Dark Shadow
Zora
Zora

Postautor: Dark Shadow » 22 sierpnia 06, 18:41

Na Critical Hity będę czekał najbardziej :wink: ale samo używanie tarczy na ogłuszanie czy odpychanie przypominało mi będzie Spartana gdyż tam również jej wykorzystanie jest fenomenem :wink:

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 22 sierpnia 06, 19:52

System walki w grze jest bardzo rozbudowany co sprawi ogrmna frajde fanom.
Ja juz nie moge sie doczekac na feeling z tym dobijaniem to jest masakra i do tego dochodza jeszcze jakies podbno porzadne Criticale i jezeli Pan Bog pozwoli to jeszcze Countery i smiało mozna by było wymienac sie lista własnych wymyslonych combosów:wink:
Zdązylem obaczic całkime ciekawy patent o tuz Link dysponuje mnostwe pojedynczych uderzen( z tego co oblookałem na trailerach,a było ich troche :wink: ) co jest ogromnym plusem ,dlatego poniewaz dzieki nim bedzie mozna łaczyc zabójcze comba.
Istnieje mozliwosc zadania trzech bocznych ciec(jak to bywało w straszych wersjach LoZ), z tym,ze ostatni cios trzeci jest zwykly tak jak dwa poprzednie koncząc i tu nowosc- silnym wybiciem,ktore zwykle konczy sie smiertelnie dla wroga.Jednak z drugiej strony (mysle tylko teoretycznie i nie jestem tego az tak bardzo pewnien,ale jezeli to sie sprawdzi to beda bajery na maxa :D) ,gdyby istniała mozliwosc od razu zadania tego wybicia przeciwnika w powietrze mozemy wykonywac w ten sposób juggle mieczykiem(tzn. dla mniej kumatych podbijanie przeciwnikiem wpowietrzu),jezlie bedziemy wykonywac kilka szybszych ciec konczac standardowym (Z+A(LozOoT),ktore w tej wersji jest szybsze
) moze nam wyjsc z tego prawdziwa miazga dla przeciwnika :wink: Dokładnie nie jestem pewnien az tak bardzo moich przemyslen,no bo wkoncu to nie jest bijatyka ,no ale jezeli jakims cudem sprawdzą sie moje przewidywania to bedzie z********e

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 22 sierpnia 06, 20:24

a ja ogladajac trailery mam zaowarzam zabójcze podobieństwo do WW (oprocz grafiki) wie ktoś może czy TP nie jest czasem napisane na silniku WW?
Obrazek

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 22 sierpnia 06, 22:33

Juz sie nie moge doczekac az bede machal mieczykiem :D. Dobrze ze walka bedzie bardziej rozbudowana. A co do silnika TP to nie mam pojecia.
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 23 sierpnia 06, 08:31

Nie Zelda TP nie jest pisana na silniku WW,kurde misiok widze że pewny jesteś swego że będziesz miał Wii w premierze :D to u ciebie rzadkość :lol:
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 06, 10:55 przez chrno, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dark Shadow
Zora
Zora

Postautor: Dark Shadow » 23 sierpnia 06, 11:07

Hehe no dziwne żeby Zelda WW nie była pisana na silnkiu WW :roll: A tak na serio tak słyszałem że to ten sam Engine co z WW zagości w TP

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 23 sierpnia 06, 11:14

wiesz mnie dziwi jak mógłby być Zelda TP na silniku WW jeżeli w WW jest cell-shading,po drugie jeszcze przez te wszystkie lata czekania ani razu nie słyszałem aby Zelda TP była tworzona na silniku WW

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 23 sierpnia 06, 13:35

Chrno pisze:Nie Zelda WW nie jest pisana na silniku WW

no comment normalnie...

A ja słyszałem coś ze TP jest na silniku WW. Chrno Cell shading nie ma nic do rzeczy to tylko sprawa tekstór, grafiki, Engine czyli silnik to wszystko to co masz w kodzie, program a grafika nie ma nic do rzeczy :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 23 sierpnia 06, 16:16

Pablo1517 wciaz tylko jedno,a wiec oswiadczam Ci ze Legend of Zelda Twilight Princess nie jest na silniku WW,zeby nie było podam wazny argument,a wiec to jest kawałek wywiadu dotyczacy nowej Zeldy TP w ktorej na pytania odpowiadali Miyamoto i Aonuma gł twórcy Zeldy TP

For Nintendo, The Legend of Zelda: Twilight Princess for the GameCube is the big gun for E3. The game's most noteworthy aspects are a darker, scarier storyline and a dramatic, gritty visual style. Link is also much older and a young adult in this game. Twilight Princess is generating buzz, but here's what Eiji Aonuma, lead producer, and Shigeru Miyamoto, creator of the Zelda legend, had to say about the new Legend of Zelda.

"Question:Does this Legend of Zelda use the Wind Waker game engine?"
Aonuma:"The battle system uses an enhanced version of the combo technique to create entirely new actions. But the engine has been optimized so much we can't even call it the Wind Waker engine anymore"

No i juz nie trzeba sie kłocic bo juz wiadomo jak jest :wink:

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 23 sierpnia 06, 22:14

a kto tu sie kłuci :shock: ja mu tylko uświadomiłem że grafika nie zalicza się do Engine :P PS: Czyli jednak TP jest na silniku WW tylko że jak napisali: Silnik został tak bardzo przepisany na nowo że w sumie nie można go już nazwać silnikiem WW :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Dark Shadow
Zora
Zora

Postautor: Dark Shadow » 23 sierpnia 06, 22:20

Pisali też o tym w różnych serwisach i gazetah i tym sie podparłem że TP śmiga na stuningowanym silniku z WW :wink:

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 23 sierpnia 06, 22:22

a mi sie wydaje ze ten wielki tuning to tak an serio tylko optymalizacja kodu bo ta gra podobno ma wyciskac wszystko z GCN wiec zeby nie bylo ze moze się ciąć to musieli optymalizować na maska :P
Obrazek

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 23 sierpnia 06, 22:46

chrno pisze:kurde misiok widze że pewny jesteś swego że będziesz miał Wii w premierze :D to u ciebie rzadkość :lol:

Chciałbym po premierze i właśnie obmyslam jak to zalatwic wszystko ale nawet jak nie po premierze (i pewnie tak bedzie) to i tak TP nie chce na Gacka tylko na Wii.
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 24 sierpnia 06, 00:39

Silnik do Tp jest zupełnie z tuningowany,bo ma wycis wszystkie soki z GC no iw łasnie o to chodzi :wink: .
Pablo1517 silnik prawie jak w WW ,pamietaj jednak prawie robi WIELKĄ róznice :wink:

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”