Tajemnice TERMINY.
Moderator: Moderatorzy
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Może nie jest taka poroniona jak myślałem. Wymyśliłem małe udoskonalenie. Olewamy to gdzie znajduję się ocean . Ta teoria będzie bardziej podchodzić pod time-line Zeld. A więc: Według GT (Game Trailers) pierwszą jest MC ale ona nas teraz nie obchodzi. Miyamoto powiedział że pierwszą w kolejności jest OoT. Zgadzając się z naszym mistrzem i pamiętając że Aonuma powiedział że po okarynie były dwie strefy czasowe to lecimy do sequela OoT czyli MM. W okarynie Hyrule nie było zatopione więc Link nic się nie martwiąc pojechał w siną dal (może zgubił się w Lost Woods ?) i trafił do Clock Tower z której później do Terminy. Możemy założyć że Hyrule jest położone niżej niż Termina (conajmniej na głębokość oceanu ) i patrząc na mapę z okaryny możemy zaobserwować że jest otoczone wzniesieniami. Po uratowaniu tego świata wyruszył przez ocean spowrotem do Hyrule (woda z Jeziora Hylia musiała gdzieś wypływać). Przez sztorm rozbił się na znikającej wyspie i miał schizy że tą też musi uratować . Po pokonaniu Ganona (poraz 2) został na tej wyspie (wkońcu nie wiadomo czy to był sen czy nie). Tymczasem sto lat później (znów słowa Aonumy . Przez ten czas Ganon powrócił i wszystko pozalewał ) na Outset Island (WW) narodził się nowy Link. Pokonał on zło (znów Ganondorf ) które zalało Hyrule. A poźniej to PH i tak dalej i tak dalej .
To wszystko trochę naciągane ale to wkońcu moja teoria . Kolejność jest taka: MC (według GT), OoT, MM, LA, WW, PH i dalej to się zobaczy gdy pozna się fabułę tej ostatniej (tylko żeby nikt mi tu jej nie wypisywał ). A to MAPKA podróży . Termina może być bliżej Hyrule .
P.S: Nie znam LA więc mogę się mylić .
To wszystko trochę naciągane ale to wkońcu moja teoria . Kolejność jest taka: MC (według GT), OoT, MM, LA, WW, PH i dalej to się zobaczy gdy pozna się fabułę tej ostatniej (tylko żeby nikt mi tu jej nie wypisywał ). A to MAPKA podróży . Termina może być bliżej Hyrule .
P.S: Nie znam LA więc mogę się mylić .
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Deedlith_Anthy pisze:Teoria dobra, tylko w LA pod koniec wyspa znika naprawdę..
No to nic nie zmienia w mojej teorii .
Deedlith_Anthy pisze:Ja osobiście uważam, że LA dzieję się po łączonym OOA/OOS(kolejność: LttP-->OoA/OOS-->LA).
A dlaczego tak uważasz?
Moja teoria przedstwia położenie Terminy według mojego zamysłu. Naprawdę to może wyglądać zupełnie inaczej .
-
- Zora
Ej, wracajac do Goronow!
Wlasnie przed chwila zaskoczyla mnie pewna scenka. Pamietacie Gorona co czasami spal przed Inn'em? Weszlam sobie do Inn'u by pogadac z Anju, patrze, a tam ten Goron! I sie upiera, ze ma rezerwacje. Mowi, ze ma na imie... jak? LINK! Czyzby to byl ten sam Goron Link co w OoT? o__O
Wlasnie przed chwila zaskoczyla mnie pewna scenka. Pamietacie Gorona co czasami spal przed Inn'em? Weszlam sobie do Inn'u by pogadac z Anju, patrze, a tam ten Goron! I sie upiera, ze ma rezerwacje. Mowi, ze ma na imie... jak? LINK! Czyzby to byl ten sam Goron Link co w OoT? o__O
Moim skromnym zdaniem nie ma żadnej teori która trzymała by się jakiejkolwiek kupy. Gry wydane na jedną platforme mają sens łączenie je z innymi to już gdybanie albo wiara w magie.
Oczywiście że mógłby być to ten goron. A w tym wypadku zgadzało by się to że jest jakieś połączenie między Terminą jak i Hyrule bo nie wyobrażam sobie tego gorona spadającego z 10 metrów w dół i skaczącego z kwiatka na kwiatek pod miastem zegarowym. Toteż sama wzmianka o Dodongo Cavern pieczętuje dowód.
Według tego co wymyśliłem w swoim Fan Fiction. Świat zeldy w N64 połączyony jest granicznie pustynią Gerudo i Ikaną (Goron Link wchodzi do miasta brzez brame z Ikany). Prawdopodobnie puszcza jest otoczeniem całej krainy i w pewnym miejscu
istnieje przesmyk do wieży zegarowej. W końcu Diler Masek musiał jakoś znaleźć się w Terminie pomijając to że znika na końcu jak duch. Inny dowód to słowa Skull Kida na końcowej scence.
A jak by się ktoś pytał o występowanie tych samych postaci to może być tylko kwestia pokrewieństwa, nie mówie o to że bliźniaki są akurat w modzie ale samych Gormanów są trzy takie same twarze więc czemu by nie mogło wyglądać że Ingo to ich ojciec?
Oczywiście że mógłby być to ten goron. A w tym wypadku zgadzało by się to że jest jakieś połączenie między Terminą jak i Hyrule bo nie wyobrażam sobie tego gorona spadającego z 10 metrów w dół i skaczącego z kwiatka na kwiatek pod miastem zegarowym. Toteż sama wzmianka o Dodongo Cavern pieczętuje dowód.
Według tego co wymyśliłem w swoim Fan Fiction. Świat zeldy w N64 połączyony jest granicznie pustynią Gerudo i Ikaną (Goron Link wchodzi do miasta brzez brame z Ikany). Prawdopodobnie puszcza jest otoczeniem całej krainy i w pewnym miejscu
istnieje przesmyk do wieży zegarowej. W końcu Diler Masek musiał jakoś znaleźć się w Terminie pomijając to że znika na końcu jak duch. Inny dowód to słowa Skull Kida na końcowej scence.
A jak by się ktoś pytał o występowanie tych samych postaci to może być tylko kwestia pokrewieństwa, nie mówie o to że bliźniaki są akurat w modzie ale samych Gormanów są trzy takie same twarze więc czemu by nie mogło wyglądać że Ingo to ich ojciec?
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl
Storms pisze:Moim skromnym zdaniem nie ma żadnej teori która trzymała by się jakiejkolwiek kupy. Gry wydane na jedną platforme mają sens łączenie je z innymi to już gdybanie albo wiara w magie.
Każdy wie że nie ma żadnego połączenia . Twój Fan Fiction to też jest gdybanie tak samo jak moja teoria połączenia tych światów. Według Ciebie wszystko jest otoczone puszczą a według mnie oceanem .
Co do tych goronów to faktycznie może być prawdą. To może być ten sam Link (goron) co w OoT który przeszedł do Terminy przez Ikanę lub przez Lost Woods albo jeszcze przez coś innego . Diler Masek mógł dostać się tą samą drogą.
Storms pisze:Inny dowód to słowa Skull Kida na końcowej scence.
A co mówił bo nie pamiętam ?
Prawdy na temat połączenia tych światów i innych zagadek z nimi związanych nigdy się nie dowiemy (możemy się jedynie domyślać) dopuki któryś z producentów nie zacznie sypać na co liczyć chyba nie możemy .
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
-
- Zora
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”