Bleach

Lubisz mangę? Zapraszamy ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Bleach

Postautor: Amek » 24 września 07, 20:55

Akcja anime ma miejsce w fikcyjnym podtokijskim mieście, Karakura (空座). Opowiada o przygodach 16-letniego licealisty, który potrafi widzieć duchy, Ichigo Kurosakiego i jego towarzyszki, Rukii Kuchiki, która pewnego dnia pojawia się w jego domu. Zaskoczona, że Ichigo potrafi ją zobaczyć, tłumaczy, że jest shinigami (bogiem śmierci) i ściga złe dusze zwane hollowami (z ang. Pusty). Ichigo Kurosaki nie wierzy w jej opowieść, dopóki chwilę później jego dom nie zostaje zaatakowany przez przedstawiciela Pustych. Rukia, starając się bronić jego rodzinę, zostaje ranna, i przekazuje Ichigo swoją energię duchową, w wyniku czego on sam staje się shinigami i pokonuje wrogiego stwora. W ten sposób rozpoczyna się współpraca Rukii z Ichigo, która polega na usuwaniu Pustych panoszących się po świecie żywych i dokonywaniu pogrzebów duszy na błąkających się duchach, dzięki czemu trafiają one do Soul Society. Początkowe odcinki anime skupiają się przede wszystkim na stopniowym wprowadzaniu i przedstawianiu kilku głównych bohaterów, a także zapoznawaniu widza z realiami świata. Rukia, aby być w ciągłym kontakcie z Ichigo podszywa się pod uczennicę z jego klasy, będąc przy okazji zmuszoną (jako stworzenie duchowe żaden shinigami nie posiada materialnej powłoki) do używania sztucznego ciała (jap. gigai, ang. faux body). Historia więc po części zaczyna rozgrywać się w szkole Ichigo, dzięki czemu na scenie pojawiają się najważniejsze postacie i późniejsi towarzysze Ichigo.

No właśnie. Jedno z najbardziej popularnych Anime w Japonii, a jeszcze nie ma o nim topicu.
Co sądzicie o tej produkcji? Ja jestem dopiero przy setnym odcinku, ale.. Podoba mi się. Fajne postacie, duuuuużo akcji.. Miód z orzeszkami :p. Czekam na wasze opinie!

Ps:
http://youtube.com/watch?v=MW1EVwm1VB4 Opening 2. Najlepszy wg mnie ;).

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 24 września 07, 22:06

Bleach, najbardziej ssące anime zaraz po Dragon Ballu i Naruto.
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 24 września 07, 22:15

@wodorost2

No cóż, każdy ma inne gusta. Tobie bym polecił Innocent Versus.

W skrócie :
"W 2010 roku wielkie huragany zabiją 5 bilionów ludzi, świat pogrąża się w chaosie. Sana jest małą dziewczynką która straciła pamięć, z początkowo nieznanego nam powodu ściga ją wojsko. Jo i Jin to dezerterzy z elitarnego oddziału Phantom, którzy postanowili jej pomóc, chronić ją nawet za cenę własnego życia. A stracić je nie trudno wobec najnowocześniejszej technologii używanej przez wojsko. Całe szczęście nasi bohaterowie nie są bezbronni ... "

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 25 września 07, 07:23

Znam to, ale tobie chodzi raczej o Innocent VENUS ;p
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 25 września 07, 17:01

Też nie przepadam. Jak do Naruto w wieku 12 lat miałam słabość, tak tego nie lubię jak DB. Przereklamowana seria IMO. Ale nie dziwię sie, że ma swoich fanów :wink:
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 25 września 07, 18:30

Z początku też nie podobało mi się. Ale raz z nudów ściągnąłem parę odcinków i się wciągnąłem ;).

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 25 września 07, 19:15

Pierwsza seria Bleacha bardzo mi się podobało, potem weszły fillery i cała magia prysła. Studiu, które produkuje Bleacha powinno się karnie zabronić robić anime. Swoimi zapychaczami zepsuli zarówno Naruto (kiedy jeszcze było dobre) jak i Bleach. Fillery się skończyły (choć czasem kilka odcinków się pokaże), a sama akcja w animcu rozwija się w ślimaczym tempie. Teraz jakoś Bleach stracił swój urok i spadł do tej samej kategorii, co Naruto czy Dragonball...

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 2 października 07, 21:11

Oglądałem Blicza do 7X odcinka. Na początku mi się podobał, później oglądałem raczej z przezwyczajenia, a fillery z Bounto tak mnie zanudziły, że przestałem się nim interesować. Jak pisał przedmówca z Bleacha zrobiła się "Moda na Sukces". Prawie zawsze się tak dziej, gdy dana seria ma więcej niż 4 sezony.
Ale trzeba przyznać, że Bleach ma świetny Soundtrack ;>
Ostatnio zmieniony 21 listopada 07, 17:54 przez Zero, łącznie zmieniany 2 razy.
8=============D

Darkkoki
Kokiri
Kokiri

Postautor: Darkkoki » 23 października 07, 22:12

Do około 50 ep'a anime rządzi :} potem zaczynają się bounto i fillery więc jest słabo. Jestem na bierząco z anime i sądzę że teraz ep'y są naprwdę dobre(nie wliczając ostatniego). Fajne anime ogólnie ale bywały lepsze :wink:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 października 07, 23:01

Nie przepadam za Bleach - za dużo odcinków (bez przesady!). Akcja jest wolna, po kilkunastu odcinkach może znużyć :oops: (bynajmniej mnie). Postacie jakoś mało oryginalne, jedynie Rukia jest w miarę. Jedyne co mi się podoba w tym Anime to muzyka. Bleach, Naruto, Dragonball? - nie dla mnie...
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 11 listopada 07, 17:51

mi tam Bleach się podoba, dzięki wartkiej akcji i niebanalnej fabule. fillery tradycyjnie do bani -_-
ciut za dużo bohaterów, ale każdy z nich ma swój, oryginalny wątek (Yamada Hanatarou RZĄDZI! ^_^)

Awatar użytkownika
AkatsukiFanka
Kokiri
Kokiri

Postautor: AkatsukiFanka » 9 marca 08, 19:14

No no.. Różne opinie tu widzę. Mi osobiście się to anime podoba. Bez względu na wszystko stwierdzam jedno - TO WCIĄGA!!! :wink:
Kocham : Mangę i Anime, grać w Zeldę, moje zwariowane siostry :)

Dragoni
Kokiri
Kokiri

Postautor: Dragoni » 5 lipca 08, 17:13

Ja oglądałem wszystkie odcinki Bleach

Bankai!! :48
Gdzie dusza twoja , bez ciała , zostala samotna , zmienia się w Hollowa

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 5 lipca 08, 17:40

Ja oglądałem wszystkie odcinki Bleach

W sumie, nikogo to nie obchodzi.

Dragoni pisze:Bankai!!

Pozostawię to bez komentarza ^^.

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 5 lipca 08, 18:16

OMG... Dlaczego Jetix musiał wyemitować to Naruto...

Nim się obejrzycie to obok Narutardów i dzieciaków, którym już Bleach mózg wybielił, będą biegały kurduple z kosami bawiącymi się w Soul Eatera, aż mnie dziwi, że jak byłem ostatnio nad jeziorem nie widziałem pirackich statków szukających "legendarnego skarbu", ale to chyba i dobrze. Choć jak znam życie One Piece też niedługo zaczną nadawać u nas w TV i się jeszcze więcej tego "robactwa" namnoży...
8=============D

Wróć do „Manga & Anime”