Bleach
Moderator: Moderatorzy
Bleach
Akcja anime ma miejsce w fikcyjnym podtokijskim mieście, Karakura (空座). Opowiada o przygodach 16-letniego licealisty, który potrafi widzieć duchy, Ichigo Kurosakiego i jego towarzyszki, Rukii Kuchiki, która pewnego dnia pojawia się w jego domu. Zaskoczona, że Ichigo potrafi ją zobaczyć, tłumaczy, że jest shinigami (bogiem śmierci) i ściga złe dusze zwane hollowami (z ang. Pusty). Ichigo Kurosaki nie wierzy w jej opowieść, dopóki chwilę później jego dom nie zostaje zaatakowany przez przedstawiciela Pustych. Rukia, starając się bronić jego rodzinę, zostaje ranna, i przekazuje Ichigo swoją energię duchową, w wyniku czego on sam staje się shinigami i pokonuje wrogiego stwora. W ten sposób rozpoczyna się współpraca Rukii z Ichigo, która polega na usuwaniu Pustych panoszących się po świecie żywych i dokonywaniu pogrzebów duszy na błąkających się duchach, dzięki czemu trafiają one do Soul Society. Początkowe odcinki anime skupiają się przede wszystkim na stopniowym wprowadzaniu i przedstawianiu kilku głównych bohaterów, a także zapoznawaniu widza z realiami świata. Rukia, aby być w ciągłym kontakcie z Ichigo podszywa się pod uczennicę z jego klasy, będąc przy okazji zmuszoną (jako stworzenie duchowe żaden shinigami nie posiada materialnej powłoki) do używania sztucznego ciała (jap. gigai, ang. faux body). Historia więc po części zaczyna rozgrywać się w szkole Ichigo, dzięki czemu na scenie pojawiają się najważniejsze postacie i późniejsi towarzysze Ichigo.
No właśnie. Jedno z najbardziej popularnych Anime w Japonii, a jeszcze nie ma o nim topicu.
Co sądzicie o tej produkcji? Ja jestem dopiero przy setnym odcinku, ale.. Podoba mi się. Fajne postacie, duuuuużo akcji.. Miód z orzeszkami :p. Czekam na wasze opinie!
Ps:
http://youtube.com/watch?v=MW1EVwm1VB4 Opening 2. Najlepszy wg mnie .
Bleach, najbardziej ssące anime zaraz po Dragon Ballu i Naruto.
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU
@wodorost2
No cóż, każdy ma inne gusta. Tobie bym polecił Innocent Versus.
W skrócie :
"W 2010 roku wielkie huragany zabiją 5 bilionów ludzi, świat pogrąża się w chaosie. Sana jest małą dziewczynką która straciła pamięć, z początkowo nieznanego nam powodu ściga ją wojsko. Jo i Jin to dezerterzy z elitarnego oddziału Phantom, którzy postanowili jej pomóc, chronić ją nawet za cenę własnego życia. A stracić je nie trudno wobec najnowocześniejszej technologii używanej przez wojsko. Całe szczęście nasi bohaterowie nie są bezbronni ... "
No cóż, każdy ma inne gusta. Tobie bym polecił Innocent Versus.
W skrócie :
"W 2010 roku wielkie huragany zabiją 5 bilionów ludzi, świat pogrąża się w chaosie. Sana jest małą dziewczynką która straciła pamięć, z początkowo nieznanego nam powodu ściga ją wojsko. Jo i Jin to dezerterzy z elitarnego oddziału Phantom, którzy postanowili jej pomóc, chronić ją nawet za cenę własnego życia. A stracić je nie trudno wobec najnowocześniejszej technologii używanej przez wojsko. Całe szczęście nasi bohaterowie nie są bezbronni ... "
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Pierwsza seria Bleacha bardzo mi się podobało, potem weszły fillery i cała magia prysła. Studiu, które produkuje Bleacha powinno się karnie zabronić robić anime. Swoimi zapychaczami zepsuli zarówno Naruto (kiedy jeszcze było dobre) jak i Bleach. Fillery się skończyły (choć czasem kilka odcinków się pokaże), a sama akcja w animcu rozwija się w ślimaczym tempie. Teraz jakoś Bleach stracił swój urok i spadł do tej samej kategorii, co Naruto czy Dragonball...
Oglądałem Blicza do 7X odcinka. Na początku mi się podobał, później oglądałem raczej z przezwyczajenia, a fillery z Bounto tak mnie zanudziły, że przestałem się nim interesować. Jak pisał przedmówca z Bleacha zrobiła się "Moda na Sukces". Prawie zawsze się tak dziej, gdy dana seria ma więcej niż 4 sezony.
Ale trzeba przyznać, że Bleach ma świetny Soundtrack ;>
Ale trzeba przyznać, że Bleach ma świetny Soundtrack ;>
Ostatnio zmieniony 21 listopada 07, 17:54 przez Zero, łącznie zmieniany 2 razy.
8=============D
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nie przepadam za Bleach - za dużo odcinków (bez przesady!). Akcja jest wolna, po kilkunastu odcinkach może znużyć (bynajmniej mnie). Postacie jakoś mało oryginalne, jedynie Rukia jest w miarę. Jedyne co mi się podoba w tym Anime to muzyka. Bleach, Naruto, Dragonball? - nie dla mnie...
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- AkatsukiFanka
- Kokiri
OMG... Dlaczego Jetix musiał wyemitować to Naruto...
Nim się obejrzycie to obok Narutardów i dzieciaków, którym już Bleach mózg wybielił, będą biegały kurduple z kosami bawiącymi się w Soul Eatera, aż mnie dziwi, że jak byłem ostatnio nad jeziorem nie widziałem pirackich statków szukających "legendarnego skarbu", ale to chyba i dobrze. Choć jak znam życie One Piece też niedługo zaczną nadawać u nas w TV i się jeszcze więcej tego "robactwa" namnoży...
Nim się obejrzycie to obok Narutardów i dzieciaków, którym już Bleach mózg wybielił, będą biegały kurduple z kosami bawiącymi się w Soul Eatera, aż mnie dziwi, że jak byłem ostatnio nad jeziorem nie widziałem pirackich statków szukających "legendarnego skarbu", ale to chyba i dobrze. Choć jak znam życie One Piece też niedługo zaczną nadawać u nas w TV i się jeszcze więcej tego "robactwa" namnoży...
8=============D