Banjo-Kazooie

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 27 maja 08, 14:00

Może narazie nie oceniajmy, bo gra może być fajna ;)
I nie serię, tylko co najwyżej jedną grę w serii-co będzie dalej, nie wiemy. Jak ta gra nie wypali, dadzą inną kompletnie. Myślicie(fani BK ogólnie), że im zależy, żeby zepsuć waszą serię? Nie, bo wtedy tego nie kupicie ;) a im zależy, żeby sprzedać to. Także głowa do góry!
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 28 maja 08, 18:46

D przemian dodajcie jeszcze rzeźbę detonator pancernego vana łudź podwodą małego i dużego T-rexa (jeszcze raz pralke w grunty industriets) kulę śniegu ( znowu pszczołe z działkiem na żądła) To chyba wszystkie przemiany w BANJO TOOIE. Według mnie to B-T jest o wiele lepsze od B-K i mniej dziecinne. :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 maja 08, 21:02

piotrek94 pisze:...mniej dziecinne .

Może dlatego, że Gruntilda jest tam kościotrupem :D

Hehe, też uważam, że Banjo Tooie jest mniej dziecinne (ale tylko trochę) niż pierwsza część.
Ale bardziej podoba mi się jedynka.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 29 listopada 08, 07:36

Tak wszyscy pluli na nowa czesc, a tu 9- w nowym PSXE :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 listopada 08, 11:40

Pluli, bo nie dostali kolejnego kotleta z N64, tylko nową urozmaiconą grę.

PS: Podobno w polskiej lokalizacji gry Kazooie jest męska. To znaczy zmienili jej płeć na męską - biedna Kazooie. :O
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 29 listopada 08, 12:02

Biedna, biedna Kazooie... :(
Rzeczywiscie.
Nie mozna spodziewac sie w kolko tego samego, zmiany musza sie pojawic, bo i odgrzewane kotlety w koncu zejda na psy.
No ale ja nie jestem maniaczka Banjo Kazooie ;)

Awatar użytkownika
zbysheck
Kokiri
Kokiri

Postautor: zbysheck » 29 listopada 08, 18:35

w kółko to samo? przecież praktycznie dwie gry były takie same [nie wiem jak na GBA, ale podejrzewam że sie zmieniło skoro w 2D].

Takie serie jak FF czy pokemony nie przechodzą gruntownych zmian od sporego czasu tylko rozbudowują ppewne aspekty a jakoś ludzie nie narzekają.

A osobiście marzę o BK na DSa, ale może na razie poszukam wersji na gba i sobie popykam =)

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 30 listopada 08, 10:47

MasterLink pisze: zmienili jej płeć na męską

Zawsze muszą coś zepsuć z tymi tłumaczeniami xD. I tak jakbym grał to po angielsku :P. N&B zapowiada się fajnie. Po przeczytaniu recenzji w PE jestem przekonany, że naprawdę warto w nią zainwestować. Wątpie aby okazała się lepsza od jedynki lub dwójki. Pomysł z pojazdami wcale nie jest taki głupi. Jeśli naprawdę niesie ze sobą takie możliwości o jakich piszą to... JA TO CHCĘ! :lol:

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 2 lutego 09, 20:04

Wreszcie ją mam.Mam Banjo na X-a.Gra jest super.Robienie aut to prawdziwa przyjemność.Możliwości są nie ograniczone.Puzzelków w grze jest bardzo dużo bo aż 131!JA mam 95.W grze jest trochę mniej światów.Teraz wymienię wszystkie.Orzechowe Pola,runda w konsoli,Banjo Land,Terarium terraru,Świat sportu i Spiral Mountain.Polecam jak nie wiem.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 16 kwietnia 09, 16:43

Secret w Banjo-Kazooie N&B!?

Youtube

P.S. Mam Banjo-Kazooie na N64. :)

[ Dodano: Nie 26 Kwi, 2009 ]
Może popiszemy coś o Stop 'n' Swop?

[ Dodano: Nie 26 Kwi, 2009 ]
Dzięki ludziom z Rare Witch Projekt da się za pomocą kodów odblokować "jajka" i "lodowy klucz".
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 1 maja 09, 10:16

Też grałem w najnowszą część jest super polecam nie tylko fanom ale i innym.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 maja 09, 22:54

pablo_jar pisze:Może popiszemy coś o Stop 'n' Swop?

pablo_jar pisze:Dzięki ludziom z Rare Witch Projekt da się za pomocą kodów odblokować "jajka" i "lodowy klucz".

Nom.

http://www.rarewitchproject.com/?id=1778

Co do nowego Banjo to gra jest ok, ale z "Banjo" ma tyle wspólnego co białe z czarnym. O ile dodanie pojazdów stanowi pewne urozmaicenie (nowość w serii), to autorzy z nimi przesadzili tworząc grę, która to przede wszystkim opiera się na kierowaniu pojazdami. To tak jakby np. do platformówki z Mario wstawić pojazdy = Mario Kart. Zakończenie gry daje szansę na kolejną część. Może więc z następną częścią autorzy powrócą do koncepcji znanych z BK & BT i nie będą tak drastycznie zmieniać systemu rozgrywki.

Rare wróć...
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 19 maja 09, 14:27

do tych przemian trzeba jeszcze dodać te z BT czyli: rzeźbę (kamyczek czy jakoś tak), detonator, van z kasą, łódź podwodna, mały i gigantyczny t-rex, pralka strelająca gaciami, kulę śnieżną, i pszczołę (tym razem strzelającą żądłami).

Kurcze pamiętam jak 2-lata temu kupiłem tą grę (b. rzadko i drogo na allegro że wujas z Niemiec kupił mi na tamtejszym e-bay) to nie chciało mi się od niej odchodzić (BK przeszedłem również na 100%)
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Gry”