Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 18 listopada 11, 01:33

ganon pisze:(...)
PS: Jak przyszło co do pokazania dowodu na swoją niewinność to Minka ni ma. :D

Zmówiłem pocztą xD, bo najtańsza przesyłka - 10zł, wiec pewnie będzie w poniedziałek/wtorek, w jutro nie wierzę :P W ogóle kupiłbym tą edycję z Wiilotem, ale niestety pół roku temu kupiłem sobie motion+ za 60zł..., a tak bym miał złotego Wiilota z m+ w środku. Ale pewnie działa tak samo, ten mój w ogóle strasznie szybko baterie wcina - 2x 2600mAh w 3dni xD, dobrze, że mam 4 pary :)

PS: Co do kupowania oryginałów, to Wii kupiłem miesiąc, czy dwa po premierze w kraju razem z TP (wtedy 199zł) xD. Teraz przymierzem się do 3DS, ale jakoś to do mnie nie przemawia.

Co do SS, to mam nabite 16h i jestem świeżo po Świątyni Czasu, nie wiem jaka to część gry, ale wygląda jak by dopiero się rozkręcało :P

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 18 listopada 11, 07:05

Jak tam pierwsze wrażenia z gry? :)
Warto było czekać?

Adix22
Goron
Goron

Postautor: Adix22 » 18 listopada 11, 10:47

Ja dopiero jestem w Lanayru Desert.Ale coś mi się wydaję, że SS jest krótszy od TP

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 18 listopada 11, 10:48

Mink pisze:Co do SS, to mam nabite 16h i jestem świeżo po Świątyni Czasu, nie wiem jaka to część gry, ale wygląda jak by dopiero się rozkręcało

Założyłem nowy temat dla tych którzy mają ochotę podyskutować o SS zdradzając jakieś szczegóły więc bardzo proszę o nie podawanie nazw lokacji, świątyń, itp. itd. Niech każdy sam te szczegóły odkrywa i ma niespodziankę. Ja jeszcze tak daleko nie doszedłem i chcę sam się dowiedzieć że jest jakaś "świątynia czasu" lub "voolcano eldin" Jeżeli już to proszę pisać w nowym temacie. To się tyczy wszystkich użytkowników. Każda wzmianka o nazwach lokacji itp. czy prośby o pomoc będą usuwane.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 18 listopada 11, 11:25

@nokash
Nikt niczego (przynajmniej istotnego) nie zdradził. Równie dobrze (na tym forum) można napisać, że główną postacią jest ludek ubrany w zielone wdzianko :P Spoilerów oczywiście nie będę robić, już wędruję do wskazanego tematu :)

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 18 listopada 11, 13:08

Mink pisze:Nikt niczego (przynajmniej istotnego) nie zdradził

pal licho wulkan czy pustynie, o tym trabiono w trailerach, ja nic nie wiedzialem o swiatyni czasu, do teraz... :-x

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 18 listopada 11, 13:31

@Mada12
... wiesz powiem Ci tak - samo N pokazało wiele w swoich trailerach, a to o czym nie wiesz, widziałeś, nieraz, na dodatek moim zdaniem (przez N) za dużo :)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 18 listopada 11, 15:56

Nie gadajta, tylko grajta!
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 18 listopada 11, 16:26

sEbeQ13 pisze:Nie gadajta, tylko grajta!

Świetny teksy sEbeQ13. :D Chyba go sobie zapożyczę do swojej sygnaturki oczywiście napiszę że to twój tekst. :)

Ja niestety dostanę dopiero w przyszłym tygodniu bo h**e z Menago jeszcze gry w sklepie nie mają i dopiero w poniedziałek wyślą!!! Dzwoniłem do nich jakby co. ;) Z góry odradzam kupowania od nich pre-orderów!!
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 18 listopada 11, 20:43

Nowe sterowanie jest niesamowite ;D. Niedużo mam za sobą, bo coś około 2,5h, ale czuję to... coś ;d. Bardzo mi się podoba.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 18 listopada 11, 21:45

Może niech każdy kto już grał poda swoją ocenę w skali od 1 do 10??? Bardzo by to pomogło w ogólnej ocenie gry. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 18 listopada 11, 22:22

Może coś o minusach...
Grafika.... ze strony technicznej. Miejscami wygląda jak podrasowane PSX... Styl jest bardzo ładny ale wiele elementów otoczenia jest bardzo prostych. Woda wygląda ładnie, postaci też. Bardzo niewyważona, choć generalnie przyjemna wiec może to nie taki minus. Fajnie zamaskowano elementy w oddali ;).
Loadingi.... nie wiem, może to tylko mój problem bo mam premierowe Wii. Przejścia między kolejnymi animacjami bądź nawet drzwiami są dość długie i podczas nich muzyka się dławi.
Dialogi... nie, nie chodzi o to o czym mówią. Chodzi o to, że nie można ich skipnąć gdy już się zacznie gadać (a jak wiadomo, gada się dużo), można tylko przyspieszać literki.
Miecz.... hehe. Chodzi mi o to, że gdy biegnie się z wyciągniętym mieczem to Link trzyma rękę sztywno tak jak gracz i wygląda to strasznie nienaturalnie. Samo machanie jest spoko, dobrze odwzorowane ale i tak po kilku machnięciach zacząłem walić byle jak tak jak w TP :P.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 18 listopada 11, 23:03

Właśnie na trailerach było widać ten miecz i rękę. ;) Wygląda to dość komicznie. :D

PS: Dawno Cię tu nie było. :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 19 listopada 11, 10:29

Hej, hej, Witam!

Wczoraj była premiera więc rzuciłem się na zakupy nocne o 23, w stronę empiku. Nie zamawiałem żadnych pre, gdyż studiuje poza moją "ojczyzną" i nie mam tu Wii, a tam będę dopiero na święta, jednakże już chciałem ją dojrzeć. Już wbiegłem do sklepu wywracając wszystko i wszystkich z ochroniarzami włącznie, przerżnąłem się przez gdy PC i PSP, by dotrzeć do stoiska Wii, już wyciągnąłem ręce po grę!...której nie było. Cóż... tak jak się spodziewałem, gamonie nie przywieźli. Wiecie, że do empików trafi (do tych dużych salonów) po dwie sztuki SS na salon? Mam zarezerwowane i prawdopodobnie do odebrania w poniedziałek.

Co jak co, ale strasznie się ciesze, aż czuje zapach mandarynek (świąt) w powietrzu :)

Życzę Wam wszystkim wspaniałej gry, cobyście nie spieszyli się z jej przechodzeniem. Jest to tak wspaniała przygoda, że trzeba się nią delektować. Ile bym dał by nie móc jej przejść przez 3lata *_* :)

My z Ganonem sobie jeszcze zaczekamy, przykro mi stary, że Cie tak zrobili, też miałem raz taką sytuacje, też z Wii, zrezygnowałem z usług tego serwisu.

Napisali mi w dzień przesyłki, że nie mają dwóch sztuk tylko jedną i czy wysłać. Potwierdziłem. Dwa dni później: Czy wysłać bo cena jest wyższa o 4 złote. Potwierdziłem ssając Joypad ze złości. I gdy już przystałem na wszystkie warunki, to: Niestety nakład został wyczerpany, okazało się, że niestety tej gry nie posiadamy. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Także... czekajmy, dążenie do marzeń jest często piękniejsze niż marzeń spełnianie!

Wszystkiego Najlepszego!!!

Z poważaniem,
Taro

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 19 listopada 11, 14:30

Taro pisze:Wiecie, że do empików trafi (do tych dużych salonów) po dwie sztuki SS na salon?

U mnie w mieście w ogóle wycofaki wszystkie artykuły N. Konsole gry... :shock: Bo się nie sprzedają. Tak samo jak w Carefourze i Media expert
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”