Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 19 listopada 11, 16:27

@nokash
... co sprowadza się do wielokrotnie omawianego problemu piractwa, którego rozwiązanie jest bardzo proste, ale w naszych realiach 'nieosiągalne': to nie gry, konsole i generalnie cała reszta tego rodzaju rozrywka jest droga, ceny są normalne, jak wszędzie indziej, Po prostu tutaj się tak marnie zarabia ->przykładowo gra na konsolę (200zł) tutaj kosztuje przeciętnego Kowalskiego 7-15% miesięcznego zarobku, a zachodniego kolegę 2-4% i są to nawet nieco 'ułagodnione' wartości. Nie wymaga komentarza.

Wracając jeszcze do premiery Wii w Polsce - raczej ciężko było dostać wtedy konsolę i to nie dlatego, że ludzie się na to rzucili, ale po prostu było tego tak malutko, że mało w jakim sklepie w styczniu 2007 można było to dostać. Teraz sytuacja będzie pewnie inna - po pierwsze Wii U wyjdzie prędzej niż nowy Xbox i PS, od których oczywiście będzie słabsze (i o czywiście od których będzie 2x dłużej działać :P ). Po drugie nawet jeśli będzie słabsze i 'tylko z dx10.1', to już jednak wystarczająco mocne, żeby spokojnie pociągnąć gry z taką grafiką jak pokazane na E3 demo Zeldy HD Experience, no i zapowiedziano też poważniejsze pozycje.

Wybór wydaje się oczywisty, ale dopiero jak wyjdzie na to Zelda :)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 19 listopada 11, 22:30

A z okazji premiery ultima podniosła cenę o 10 zł, tak btw ;p.
Jestem dopiero w pierwszej świątyni (praca i szkoła niszczą mnie) i jestem bardzo mile zaskoczony. Wszystkim. Zagadki, niby proste, ale jednak nie :P. Ciekawa muzyka, lekko zmieniająca się w zależności od pomieszczenia, śliczna grafika, piękna Zelda, ciekawie zaczynająca się historia, bolące ręce od machania... Świetnie. Byłem napalony na tą zeldę, i póki co nic mnie nie zawodzi. Żeby tylko tak zostało.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 listopada 11, 00:18

Taro- przynajmniej zaczniemy grać w jednym czasie. :D
A co do chwalenia gry przez sEbeQ13- jeśli masz jakiś swój ranking Zeld to na razie na którym miejscu by się znalazła???
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 20 listopada 11, 00:31

Myślę, że jeszcze za mało czasu jej poświęcił aby porównywać ją w tym stopniu do innych gier z serii. :)

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 20 listopada 11, 01:45

@ganon
na poważnie oceniać wolno dopiero po przejściu gry :P Jak narazie jedno jest pewne - najlepsza z Zeld na pewno to nie jest, ale kolejna udana część - jak najbardziej :) Na liczniku 27h i czuje, że to połowa (uwzjędniając nie powiem jaką przedpremierową uwagę Miyamoto). Dla mnie następną - 'prawdziwą' Zeldą będzie jednak taka w klimatach TP :)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 listopada 11, 08:37

Mink pisze: Na liczniku 27h i czuje, że to połowa

Gra faktycznie wygląda na dużą. Z tego co wywnioskowałem (:P) z menu, najpierw zdobywamy 3 kawałki tablicy, potem 3 coś do miecza, potem jeszcze 6 czegoś tam po coś tam 0o. Jest dobrze.
Ganon, żeby poważnie oceniać, trzeba najpierw przejść grę. W końcu mogą się zdarzyć jakieś nagłe twisty, niekoniecznie fabularne. Nie pytaj się o to, dopóki nikt nie przejdzie, zresztą - każdy sam się pochwali swoją oceną/opinią bez twojego upominania. Gra wywołała (przynajmniej u mnie) bardzo pozytywne pierwsze wrażenie, dalej mam jedynie nadzieję, że się nie rozczaruję.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 listopada 11, 12:57

No i super!!!! Już się nie mogę doczekać jak we wtorek dostanę mój egzemplarz(jeżeli Menago wyśle na rano w poniedziałek). :D

EDIT: No i stało się!!! 40/40 w Famitsu!!! Przypomnę że nie dużo było gier które dostały 10/10 od Edge i 40/40 w Famitsu. Jest to więc 1 Zelda od ośmiu lat która dostała legendarną czterdziestkę(ostatnio było WW). Okazało się że to jednak jest piekielnie dobra gra!!!
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 20 listopada 11, 13:55

Generalnie to przeszedłem całe 2 Zeldy. Podejścia robiłem do WW - niby grałem 10-12h, ale jakoś odpuściłem sobie, nie wciągnęło mnie. Nie to, że była to słaba część, ale mi zupełnie nie podpasiło, potrzebuję jednak trochę starszego bohatera i nie-cel-shading'ową grafikę (taki gust). Od razu mówię, że SS nie ma nic wspólnego z WW pod tym względem. Także Ocarina of Time jakieś 3-5h ale po TP, gdybym to grał za dziecka jak wyszło i umiał angielski, to pewnie miło bym wspominał, ale teraz już nie chcę :P
Zresztą moje dzieciństwo załapało się jeszcze na historyczne Atari XL800, później na NESie te różne mutacje super maria, prince of persia, super contra itd. N64 ani PSX czy PS2 nie miałem :/
Za to najprawdopodobniej przejdę sobie jeszcze przed następcą SS - A Link to the Past.

@sEbeQ13
narazie mam 1 coś do miecza

Powiedzcie ile razy udało się wam przeciąć tego bambusa (było w trailerze, żeby nie było :P) - mi 29 :D

Adix22
Goron
Goron

Postautor: Adix22 » 21 listopada 11, 16:42

Bambusa? Jakiego bambusa?!

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 listopada 11, 16:56

Taka mini gra.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 21 listopada 11, 22:35

Bambus?! SPOLER! Żartuję oczywiście.

Poleciałem dziś do EMPIKu bo mi kobieta zadzwoniła, że doszło " to to " no więc ruszyłem, a ona mi na miejscu mówi (bezczelnie), że jeszcze nie wyładowali... a ja mam jutro zajęcia do 8 od 10, więc nie zdążę, ale może dziewczyna mi przyniesie jak znajdzie chwile ^ ^. Empik, stoi do góry nogami, żeby mi to załatwić, a przynajmniej ich polityka firmowa, pierze mi tak mózg, że w to wierzę.

Jutro powinienem mieć Zeldę. Następnie przez miesiąc będę się na nią ślinił. Aż dojadę do domu i pogram na Wii :) na Boże Narodzenie. Mam do Was małe pytanie, czy prócz płyty i standardowego uposażenia Wii, czegoś do grania potrzeba? Bo mi mimowolnie gdzieś w podświadomości wyrosła mała podkładka którą się wkłada do Wii, może na jakiejś reklamie, albo jakiś koszmar mi się śnił, sam nie wiem.

Powiem Wam, że wielką radością jest czytać jak zachwycacie się Legendą, wspaniałe uczucie, aż nie mogę się doczekać ^ ^

Z poważaniem,
Taro

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 21 listopada 11, 23:31

Mi dzisiaj Menago o 15 wysłało E-Maila że wysłali. Może jutro przyjdzie. :D Ze Szczecina do Wronek jest blisko. A co do twojego pytania Taro- jeśli kupiłeś edycję kolekcjonerską to nie ma żadnego problemu(chodzi o tą z Wii Remote i płytą). Jeśli natomiast nie- musisz mieć Wii Motion Plus(to jest taka przystawka do Wii Lota która ulepsza jego możliwości i SS w 100% tego wymaga). :D

Oto Wii Motion Plus(aukcja):

Czarny:
>>>KLIK<<<

Biały:
>>>KLIK<<<
Tu masz Wii Lota razem z wbudowanym. Ale cena jest za niska jak na oryginalny produkt Ninny(co prawda ja takiego Wii Lota kiedyś kupiłem i wszystko było OK- ja bym jednak kupił). :D
Jeśli natomiast nie to masz tu:
>>>KLIK<<<

Pozdrawiam wszystkich!!! Oby lepsza domena rozbudowała forum. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 21 listopada 11, 23:37

Do mnie dzisiaj zadzwonili i powiedzieli, ze do Zeldy, którą zamówiłem, jest potrzebny motion plus, odpowiedziałem w 3 słowach" 'tak, wiem, mam" xD. Pewnie przyjdzie pojutrze. A i tak się cieszę, odpalę tą płytkę dopiero na Wii U :P Tak z USB czyta mi się dużo szybciej-loadingi 3-5s, ciszej, no i płytka będzie sobie spoczywać obok :)

Dzisiaj zdobyłem łuk :D na 30h, pewnie dotrzecie tam szybciej, bo zbieram co się da :P
Jak sobie teraz porównam czas gry np Zeldy z takimi przeciętnymi grami co wychodzą, to Zelda to jest cała książka.

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 22 listopada 11, 00:20

Dziękuję Ganon za informację,

dobrze, że teraz a nie na BN, bo bym się załamał. Tanie to nawet tak myślę, będę musiał kupić. Mam Białego Wii loota z oryginału więc nie będę fisiował z czarnym. To by było niepoprawne względem dizajnerskiego nurtu :)

Z poważaniem,
Taro

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 23 listopada 11, 14:58

Gra przyszła. :D Na razie obczajam wszystko po kolei ale wygląda na fajną. Szkoda że nie mogę się pobawić mieczem. :(
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”